X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Covid w I trymestrze
Odpowiedz

Covid w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnetaA Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Chciałbym prosić o radę panie które przechodziły covid w pierwszym trymestrze ciąży. Niestety mnie to też dopadło. Jestem teraz w 10 tygodniu ciąży. Jutro zaczyna się 11 tydzień. Mam już dwójkę dzieci a teraz ponad rok staralismy sie z partnerem o dziecko. Jestem po leczeniu hormonalnym ale udało się zajść w ciążę naturalnie. Szczerze mówiąc czuje wściekłość i żal. Jestem bardzo ostrożna ale mój Partner przyniósł to gówno z pracy. Raczej innej opcji nie ma bo nigdzie nie chodzimy już od dawna poza zakupami i pracą. Najgorsze jest to że kompletnie straciłam smak I węch. Czytałam że sa przypadki że nigdy te zmysły nie wracają do normy i strasznie się boję że ja też mogę być takim przypadkiem. Dostałam sterydy od lekarza bo miałam problemy z oddychaniem do tego mam jeszcze inhalatory bo po 3 latach bez objawów astma wrocila. Co więcej straciłam całkowicie apetyt. Ciągle boli mnie żołądek i zaczęłam już przez to mieć depresje. Dopiero wyleczyłam się z depresji spowodowanej zaburzeniami hormonalnymi i znowu się zaczęło. Nie jestem w stanie nic jeść i ciągle wymiotuje. Nawet jak nie zjem i nie mam czym wymiotować to wymiotuje kwasami żołądkowymi i lekarstwami. Nie wiem już co zrobić. Kiedy to się skonczy. Co zrobić żeby smak I węch powrócił.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nic nie zrobisz, żeby samoistnie to wróciło, ale ja też przechodziłam covid i mój partner i on stracił węch a ja smak i węch i wszystko wróciło nam do normy po 2 tygodniach. Także nie stresuj się na zapas bo to nie wpływa dobrze na Ciebie i dziecko. Jeśli chodzi o wymioty to konsultowałabym to pewnie z ginekologiem - żeby mnie uspokoił.
    Trzymam za Ciebie kciuki - spokój przede wszystkim !

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam covid w 12 tygodniu, nic mi nie było oprócz utraty węchu, który wrócił po tygodniu. Stopniowo zaczęłam czuć niektóre zapachy,sama nic nie zrobisz żeby zmysły wróciły.

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam, tEz JestEM NA SIEbIE ZLA I WSCIeKla. Po 6 dniach węch samoistnie wrócił. Natomiast boję się o dziecko, cały czas😟

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem nowa na ciążowym wątku. Wcześniej byłam na Forum dedykowanym In vitro. Moja walka o dziecko była długa, wraz z procedurami medycznymi. Finalnie udało mi się zajść w ciążę naturalną!!
    Niestety dopadł mnie właśnie Covid :( 8tc 6 dzień. Przechodzę go lekko- typowo jak zapalenie zatok (zatkany nos, katar, sporadycznie mokry kaszel), bez gorączki.

Ale... Najbardziej się boję o dzidzię. Czy u Was po Covidzie jest wszystko ok z małżeństwami??? Tyle się mówi o chorobach i ich potencjalnym wpływie na rozwój płodu :( bardzo się stresuję... Badania prenatalne dopiero po 20.02 :(

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ