X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy luteina może szkodzić dziecku ?
Odpowiedz

Czy luteina może szkodzić dziecku ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W piątek dopiero mam pierwsze usg . Mam częste bóle miesiączkowe i klujace. Mam wysoki poziom prolaktyny. Miesiąc temu miałam ciążę biochemiczna. Dziś spadła mi temperatura do 36.85 z 37. Lekarz przez telefon kazał brać luteine 200mg . Czy bez sprawdzenia poziomu prolaktyny mogę brać bezpiecznie luteine? Czy jej nadmiar nie zaszkodzi dziecku? Dziś wzięłam pierwszy czopek oby było wszystko dobrze nie chce mu zaszkodzić :-(

klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szkodzi. Stosuj śmiało.

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po pierwszej tabletce temperatura wzrosła do 37,45 czy to nie za wysoko?

klz9h371w1o7q62n.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dopiero co dowiedzialas sie o ciazy to na usg nic nie bedzie widac. Najlepiej umawiac sie 6-7 tc zeby bylo widac zarodek i serduszko.

Gdyby luteina miala zaszkodzic, to zadna by nie brala. A bierze ponad polowa kobiet w ciazy, niektore do porodu.

Po co mierzysz temperature jak juz jestes w ciazy? teraz to juz nie ma znaczenia. Jak sie martwisz to zrob bete z krwi.

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłam w niedziele wszystko jest dobrze . Mierzę dla "własnego świętego spokoju" :D Strasznie się stresuje tym wszystkim

klz9h371w1o7q62n.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że mierzenie nie zapewnia Ci spokoju, tylko dodatkowe nerwy. Może lepiej przestać mierzyć? Wiem, że trudno jest wytrwać do pierwszego USG ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, nie ma innego wyjścia :) A stres nie służy ani Tobie ani fasolce.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna i progesteron ( luteina) to dwa rożne hormony.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Chodziło mi o progesteron

klz9h371w1o7q62n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ