Czy luteina może szkodzić dziecku ?
-
5 dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W piątek dopiero mam pierwsze usg . Mam częste bóle miesiączkowe i klujace. Mam wysoki poziom prolaktyny. Miesiąc temu miałam ciążę biochemiczna. Dziś spadła mi temperatura do 36.85 z 37. Lekarz przez telefon kazał brać luteine 200mg . Czy bez sprawdzenia poziomu prolaktyny mogę brać bezpiecznie luteine? Czy jej nadmiar nie zaszkodzi dziecku? Dziś wzięłam pierwszy czopek oby było wszystko dobrze nie chce mu zaszkodzić
-
nick nieaktualny
-
Jesli dopiero co dowiedzialas sie o ciazy to na usg nic nie bedzie widac. Najlepiej umawiac sie 6-7 tc zeby bylo widac zarodek i serduszko.
Gdyby luteina miala zaszkodzic, to zadna by nie brala. A bierze ponad polowa kobiet w ciazy, niektore do porodu.
Po co mierzysz temperature jak juz jestes w ciazy? teraz to juz nie ma znaczenia. Jak sie martwisz to zrob bete z krwi.
-
Wygląda na to, że mierzenie nie zapewnia Ci spokoju, tylko dodatkowe nerwy. Może lepiej przestać mierzyć? Wiem, że trudno jest wytrwać do pierwszego USG ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, nie ma innego wyjścia A stres nie służy ani Tobie ani fasolce.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -