X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy luteina może szkodzić dziecku ?
Odpowiedz

Czy luteina może szkodzić dziecku ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W piątek dopiero mam pierwsze usg . Mam częste bóle miesiączkowe i klujace. Mam wysoki poziom prolaktyny. Miesiąc temu miałam ciążę biochemiczna. Dziś spadła mi temperatura do 36.85 z 37. Lekarz przez telefon kazał brać luteine 200mg . Czy bez sprawdzenia poziomu prolaktyny mogę brać bezpiecznie luteine? Czy jej nadmiar nie zaszkodzi dziecku? Dziś wzięłam pierwszy czopek oby było wszystko dobrze nie chce mu zaszkodzić :-(

klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szkodzi. Stosuj śmiało.

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po pierwszej tabletce temperatura wzrosła do 37,45 czy to nie za wysoko?

klz9h371w1o7q62n.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dopiero co dowiedzialas sie o ciazy to na usg nic nie bedzie widac. Najlepiej umawiac sie 6-7 tc zeby bylo widac zarodek i serduszko.

Gdyby luteina miala zaszkodzic, to zadna by nie brala. A bierze ponad polowa kobiet w ciazy, niektore do porodu.

Po co mierzysz temperature jak juz jestes w ciazy? teraz to juz nie ma znaczenia. Jak sie martwisz to zrob bete z krwi.

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłam w niedziele wszystko jest dobrze . Mierzę dla "własnego świętego spokoju" :D Strasznie się stresuje tym wszystkim

klz9h371w1o7q62n.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że mierzenie nie zapewnia Ci spokoju, tylko dodatkowe nerwy. Może lepiej przestać mierzyć? Wiem, że trudno jest wytrwać do pierwszego USG ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, nie ma innego wyjścia :) A stres nie służy ani Tobie ani fasolce.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna i progesteron ( luteina) to dwa rożne hormony.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Chodziło mi o progesteron

klz9h371w1o7q62n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ