Dezynfekcja octeniseptem przed wkluciem z heparyna
-
Hej dziewczyny, jestem w 8 tyg ciąży, od początku biorę codziennie rano jeden zastrzyk z heparyny. Za każdym razem miejsca wkłucia dezynfekowalam octeniseptem, dzisiaj wyczytałam ze nie można... czym Wy dezynfekujecie brzuch ? Myślicie ze octenisept mógł zaszkodzić mega się martwięOna: 30
ANA 1:320
MTHFR
PAI -1
On: 35
Morfologia: 2%
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Lagolayet wrote:Hej dziewczyny, jestem w 8 tyg ciąży, od początku biorę codziennie rano jeden zastrzyk z heparyny. Za każdym razem miejsca wkłucia dezynfekowalam octeniseptem, dzisiaj wyczytałam ze nie można... czym Wy dezynfekujecie brzuch ? Myślicie ze octenisept mógł zaszkodzić mega się martwię
-
No właśnie wyczytałam ze przez brak badań nie można stosować w ciąży.... i ze zawiera 2% jakiegoś szkodliwego składnika.... zgłupiałam bo tez nie sądziłam ze może zaszkodzićOna: 30
MTHFR
PAI -1
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
No właśnie..... ale chyba to tylko nie można bo nie ma badań, odszukałam kilka wątków na innych forach i większość dziewczyn używala właśnie octaniseptu i wszystko było Ok.
Inne gazików z alkoholem którego tez niby nie można i tez Ok. Wydaje mi się ze raczej to się nie dostaje do krwi i nie wchłania przez skore. Wizytę mam dopiero 22 grudnia i wtedy dopiero będę mogła dopytać lekarzaOna: 30
MTHFR
PAI -1
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Lagolayet wrote:No właśnie..... ale chyba to tylko nie można bo nie ma badań, odszukałam kilka wątków na innych forach i większość dziewczyn używala właśnie octaniseptu i wszystko było Ok.
Inne gazików z alkoholem którego tez niby nie można i tez Ok. Wydaje mi się ze raczej to się nie dostaje do krwi i nie wchłania przez skore. Wizytę mam dopiero 22 grudnia i wtedy dopiero będę mogła dopytać lekarza -
Kits wrote:Ja mam jutro wizytę to zapytam lekarza i dam Ci znać co powiedział. Ja gdzieś tylko znalazłam, że nie przenika do łożyska i jest bezpieczny. Ale ważniejsze jest to co w ulotce 🤷
Ooooo super, to będę czekać na jakaś wiadomość. Jezu jak to na wszystko trzeba uważać..... masakra jakaśOna: 30
MTHFR
PAI -1
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Lagolayet wrote:Ooooo super, to będę czekać na jakaś wiadomość. Jezu jak to na wszystko trzeba uważać..... masakra jakaś
-
Kits wrote:Jestem po wizycie. Lekarz powiedział, że w żadnym wypadku taka ilość którą przecieramy brzuch nie ma możliwości zaszkodzić. Także bez stresu, możemy używać
Dzięki wielkie za informacje ❤️Ona: 30
MTHFR
PAI -1
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -