X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr dwa pęcherzyki tylko jeden zarodek
Odpowiedz

dwa pęcherzyki tylko jeden zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg (6t 4d) i widać jedną fasolkę, serducho bije wszystko ok. Ale...widać też jakiś skrzep czy coś, lekarz twierdzi, że to bliźniacza tylko jeden zarodek się nie rozwinął i to się ma wchłonąć.
    Jejuuu nie wiem co myśleć bo poprzednią ciążę poroniłam, też były dwa zarodki (lekarz w ogóle nie zobaczył drugiego, dopiero sie dowiedziałam o drugim w dniu poronienia - nfz ) jeden dobrze się rozwijał niby do czasu, drugi był źle rozwinięty.
    Miała któraś z Was tak? Może iść do innego lekarza dla pewności? :(

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w grupie majowek luh czerwcowek jest dziewczyna, ktora tez na początku byla w ciazy blizniaczej i jeden zarodek sie nie rozwijal, a drugi rosnie ksiazkowo:) Glowa do gory, musi być dobrze:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natka88 za odpowiedz, oby i w moim przypadku się udało. Ehh się człowiek nastresuje...

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam chyba podobna sytuację, piszę podobną, bo lekarz na usg w 6 tygodniu oprócz pęcherzyka z zarodkiem zobaczył jakiś dodatkowy pusty obszar i skierował mnie do szpitala na kontrolę, bo do końca nie wiedział co to może być. W szpitalu po za pęcherzykiem z zarodkiem nic nie widzieli, choć wydaje mi się, że to kwestia sprzętu, mieli wg mnie gorszy. P trzech dniach i serii badań mnie wypuścili do domu. Po około dwóch tygodniach (czyli około 8 tyg.) miałam silny skurcz w podbrzuszu a później spore krwawienie, więc zgłosiłam się sama do szpitala. Na usg było widać Maluch i że wszystko z nim ok a skąd krwawienie nie potrafili wyjaśnić... Znów trzymali mnie trzy dni, krwawienie w zupełności ustało. Tak na chłopski rozum myślę, że może ten dodatkowy pęcherzy został usunięty i stąd to krwawienie miałam.
    Więc może w Twoim przypadku też tak może być.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to właśnie tak jak myślisz Mo_niczka. Lekarz mi powiedział, ze sie albo wchłonie albo organizm wyrzuci z plamieniem. Posłucham go chyba wie co gada :P i postaram sie nie stresowac...ale po poronieniu to już nie jest takie proste x]

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ