X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziś jest najszczęśliwszy dzień w moim życiu!
Odpowiedz

Dziś jest najszczęśliwszy dzień w moim życiu!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny udało się! Staraliśmy się z mężem 5 długich lat ale w końcu i ja jestem po fioletowej stronie :) Opiszcie proszę reakcje swoich mężów na wieść o ciąży :) mój mnie mocno przytulił i uśmiech z jego twarzy długo nie schodził :D. 89b778433f3b002b301f27849a83517d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

MARTIII, gabi544 lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) mój też mnie wyściskał, ale to jeszcze nic.. poczekaj aż zobaczycie serduszko, to są prawdziwe emocje :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje my czekamy na serduszko :)

6sutskjolve431gm.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Mój nie chciał uwierzyć dopóki nie poszedł ze mną na wizytę do gin :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierze zrobilam dzis test po 7 dpo szok dwie kreski bhcg 3260 jestem przepelniona tyloma uczuciami ze szok. Jak wasi panowie zareagowali ? ja sie spodziewalam czegos innego. stwierdzil z sobie zarty z niego robie i test kupilam. Zaznacze od razu ze jeszcze dziecka nie planowalismy

0202oliwcia lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dziewczyny nie wierze zrobilam dzis test po 7 dpo szok dwie kreski bhcg 3260 jestem przepelniona tyloma uczuciami ze szok. Jak wasi panowie zareagowali ? ja sie spodziewalam czegos innego. stwierdzil z sobie zarty z niego robie i test kupilam. Zaznacze od razu ze jeszcze dziecka nie planowalismy
    Gratulacje kochana rośnijcie zdrowo
    Anka tobie też najszczersze gratulacje dbajcie o siebie i swoje fasolki kochane :-)

Co do reakcji meza na wieść o ciąży to sie doslownie wkur.... Ale tylko na poczatku jestem po 4 poronieniach i dla nas każdy pozytywny test to najwaaniejsze strach obawa a dopiero potem radość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :) u nas był szok z uśmiechem na twarzy od ucha do ucha :) Mój mąż zapytał czy to test owulacyjny czy ciążowy :D nie mógł uwierzyć tak jak ja :) ja jak co miesiąc w dzień w którym miała nastąpić miesiączka zrobiłam test i moje oczy nie dowierzały,że pierwszy raz jest pozytywny :) na drugi dzień był drugi test a za dwa kolejne dni trzeci :) Jak pokazałam mężowi pozytywny test to był w totalnym szoku i się przestraszył ale już po kilkunastu minutach cieszył się razem ze mną :) Na początku są różne emocje i myśli ale potem człowiek się oswaja z tą informacją i zdaje sobie sprawę jakie szczęście go spotkało :) U nas też starania po kilku latach się udały i tak jak my nasze rodziny i przyjaciele czekali na ten dzień :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie przytulał, dłuuugo i się uśmiechał i cieszył, po prostu cieszył. Potem trochę go zatkało, jest ciągle w szoku, podobnie jak ja :) To dziś jest ten dzień. Napisał mi z pracy już z 5 smsów "jak się czujesz"?:P
    Dodam, że ciąża bardzo oczekiwana, 8 miesięcy starań.

age.png

age.png
  • gabrika Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja się wczoraj dowiedziałam :) jak mój M. wrócił wieczorem do domu to dałam mu pudełeczko z małymi bucikami i testem w środku. Zaczął mnie wypytywać co to jest i nie wytrzymałam i się rozpłakałam... Od razu wiedział, co jest grane :) płakał jak małe dziecko, ściskał mnie pół wieczoru i nie mógł uwierzyć!

Czekam dzisiaj na wyniki bhcg z krwi... strasznie się stresuję! Oby było wszystko dobrze!

Maja83, Foto_Anna lubią tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
    f2w3dqk3oz249swl.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrika serdecznie gratuluję :)
    Nie martw się wynikami na pewno będą dobre :)

gabrika lubi tę wiadomość

• polozna_patrycja Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Dla mnie to była najlepsza chwila w naszym trzynastoletnim związku :D
    W sobotę wieczorem test z moczu, była kreska. Bladzioch nad bladziochy, ale zawsze było tam po prostu biało.
    Nic nie powiedziałam, w niedzielę szłam do pracy. Pracuję w szpitalu, na sali porodowej zresztą :)
    Rano przed drugi test, kreska mocniejsza. W pracy beta- 44,5, w usg ciążowe, piękne endometrium i echo pęcherzyka ciążowego. Ciągle byłam kilka dni przed miesiączką :)
    Już wychodząc z domu wzięłam ładne pudełeczko... W pracy, cóż, najdłuższy dyżur w moim życiu :D Ale już 10 lat temu wymyśliłam, jak mu taką wieść przekażę, nie mogło być inaczej!!
    Wracając pojechałam po dziecięce skarpetki... Włożyłam do pudełka skarpetki, test i wydruk z usg... Wróciłam, dałam pudełko mówiąc, że to prezent. Otworzył... 1 sekunda- chyba nie bardzo ogarnął, na co patrzy... :D
    Później szlochanie w głos na zmianę z głośnym śmiechem, który jak się okazało, słyszeli sąsiedzi :D
    Płakał i nosił mnie na rekach!!
    A teraz cóż... 6 tydzień, serduszko niedługo mam nadzieję, będzie, ale będę musiała mu nagrać i wysłać... W poniedziałek wypłynął w morze. Wróci w lipcu, ech...

gabrika, Maja83 lubią tę wiadomość

polozna_patrycja
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przyjął to na zimno. Zresztą tak samo jak ja... po dwóch stratach boimy się tak otwarcie cieszyć. Za pierwszym razem mega radość, za drugim też- przecież drugi raz nie możemy mieć takiego pecha! Teraz nasz trzeci raz. Cicho się cieszymy i trzymamy kciuki aby tym razem wszystko się udało.

Biotech lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Gratulacje :) Mój nie chciał uwierzyć dopóki nie poszedł ze mną na wizytę do gin :)
    W pierwszej ciazy z moim bylo to samo, nie wierzyl az zobaczyl USG a tam byl tylko amlutki fasolek :) Teraz jeszcze nawet nie wie ze wciazy jestem, dzis zrobilam test i czekam az z pracy wroci :)

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ