X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziwny żółty ciągnący śluz
Odpowiedz

Dziwny żółty ciągnący śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misspoppy Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie bo się właśnie zdenerwowałam i nie wiem czy mam jutro jechać do szpitala czy raczej zachować spokój. Jestem w końcówce 8 tc wszystko było ok, dziś zauważyałm, że wydobył się żółty ciągnący się glutowaty śluz, dosyc sporo, ale jednorazowo się to stało. Zdenerowałam się czy to ma coś wspólnego z czopem śluzowy?Dodam, że dziś po dłuższej przerwie miałam rano stosunek i też nie wiem czy to mogło coś spowodować:/Czy coś takiego któraś doświadczyła? Z gory dziękuje za pocieszenie i pozdrawiam.

• Erl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja mam taki śluz, o jakim piszesz - żółtawy rozciągliwy od tygodnia czyli praktycznie od czasu, gdy dowiedziałam się o ciąży. Parokrotnie w większej ilości. Szperałam i czytałam, że część dziewczyn tak ma i niektóre z nich ginekolog uspokajał, że to normalne, ktoś jednak też napisał, że taki śluz może mieć związek z niewydolnością ciałka żółtego (odpowiedzialnego na początku ciąży za poziom progesteronu). Pewnie jednak każdy organizm jest inny i nawet jeśli dla kogoś taki śluz wiąże się z niewydolnością ciałka żółtego, dla Ciebie może się wiązać z zupełnie naturalną pracą zdrowego organizmu. Ja akurat mam kłopot z progesteronem i biorę od początku duphaston, ale czy ten rodzaj śluzu ma z tym związek, tego nie wiem. A Ty jaki masz progesteron? Jeśli w normie, to myślę, że możesz być spokojna, a jeśli bierzesz jakieś leki na jego uzupełnienie to również. Uśmiechu, spokoju i wiary :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • misspoppy Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikęi Erl za pocieszenie i wyjasnienie. Faktycznie progesteron jakis czas temu mialam w normie i biore tez luteine. Dzis wszystko bylo ok wiec uspokoilam sie i przestalam o tym myslec a jutro ide do lekarza sprawdzic co to bylo i czy wszystko ok. Dam znac po wizycie czzego sie dowiedzialam. Pozdrawiam Cie i rowniez usmiechu i wiary zycze ;).

Erl lubi tę wiadomość

• Erl Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misspoppy, jak wieści? :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Klaudynka26 Nowa

Wysłany: 1 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane. Jestem tutaj nowa, ale mam dokładnie to samo. Jestem w 10 tyg. Byłam u lekarza pare dni temu i pytałam o to moją gin. Powiedziała, że to normalne i pobrała pròbki do badania w razie czego. Wyniki są bardzo dobre. Więc chyba nie macie sie czym martwić. Ja mieszkam na Islandii i tutaj całkiem inaczej prowadzi sie ciąże. Bez żadnych leków na podtrzymanie itp. Tzw "selekcja naturalna". Dopiero w 11-12 tyg robi sie wszystkie badania. Pozdrawiam was :)

• Erl Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja także pytałam dziś swojego ginekologa o ten rodzaj śluzu (a w pełni ufam jego kompetencjom) i także mam zapewnienie, że to normalne. Pozdrowienia :)

Ofelaine lubi tę wiadomość

❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • bulgotka Nowa

Wysłany: 15 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem w 18-19 tyg ciąży. Od 5dni mam taki sluz... Co robić?
    Wizytę u ginekologa mam na 3.10 :c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:50

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ