Farbowanie włosów,lakiery hybrydowe 1 trymestr
-
Dziewczyny założyłam ten wątek ponieważ wiele jest faktów i mitów na temat farbowania,rozjaśniania włosów w ciąży a zwłaszcza w 1 trymestrze.Badzo proszę o opinie wasze na temat tego myślę że wiele kobiet tu chętnie zajrzy.Moze są jakieś fryzjerki czy kosmetyczki które mogą się profesjonalnie wypowiedzieć
-
Reni1982 wrote:Podobno niby farby nie mają wpływu,ale w 1 trymestrze lepiej sie wstrzymać z farbowaniem lub używać lagodnych szamoponów koloryzujących.
-
Nie popadajmy w przesadyzm... Hybryd i żelów nie powinnaś mieć tylko przy pobycie w szpitalu w razie porodu, bo wtedy na podstawie tego czy Ci sinieją paznokcie czy nie lekarz widzi czy czasem nie dochodzi do niedotlenienia. Pierwsze słyszę, żeby mała lampa miałaby wpływ na ciążę... no chyba, że świeciłabyś nią prosto na brzuch przez godzinę albo kilka. Co do farb to te bez amoniaku można bezpiecznie stosować przez całą ciąże a te z amoniakiem w pierwszym trymestrze sobie odpuścić. Także nie ma co się przejmować Przecież jakieś drobne przyjemności nam mamusią też się należą[/url]
-
Aanka29 wrote:Nie popadajmy w przesadyzm... Hybryd i żelów nie powinnaś mieć tylko przy pobycie w szpitalu w razie porodu, bo wtedy na podstawie tego czy Ci sinieją paznokcie czy nie lekarz widzi czy czasem nie dochodzi do niedotlenienia. Pierwsze słyszę, żeby mała lampa miałaby wpływ na ciążę... no chyba, że świeciłabyś nią prosto na brzuch przez godzinę albo kilka. Co do farb to te bez amoniaku można bezpiecznie stosować przez całą ciąże a te z amoniakiem w pierwszym trymestrze sobie odpuścić. Także nie ma co się przejmować Przecież jakieś drobne przyjemności nam mamusią też się należą
-
ja cały mam pazurki hybrydowe. pytałam się swojego ginekologa odnośnie przeciwskazań co do farbowania włosów i innych zabiegów kosmetycznych w I trymestrze, to powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań co do farbowania czy innych zabiegów. cóż jednak póki co włosów nie chcę farbować.czekam aż mi obecny kolor zejdzie i wracam do naturalnegowitam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej?
-