Gorączka!
-
Witam. Obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży. Trochę się stresuje, ponieważ dostałam 38 stopni gorączki. Lekarz odradził mi brania paracetamolu do końca 3 miesiąca. Czy ta temperatura bardzo zagraża rozwojowi dziecka? Co robic?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:07
-
Ja od środy mam gorączkę 37,7 - 38,5 do tego kaszel i brak apetytu - grypa, ale mi lekarz pozwolił paracetamol. Brałam przez 2 dni + zimne okłady, ale dziś już tylko okłady, bo wydaje mi się, że paracetamol mnie rozgrzewał jeszcze dziś najwyższą temp. miałam 37,7 więc polecam okłady i leżenie w łóżku.
-
Eh dziewczyny, nadal utrzymuje mi się te 37,7. Wczoraj miałam 38 to wzięłam pół paracetamolu to mi spadła do 37, a potem znowu podskoczyła. Paracetamolu nie chcę brać, a zimnych okładów się boję przy zawalonych zatokach. Już od 5 dni leżę w łóżku, zwolnienie dostałam na 3 dni a tu poprawy nie widać jeszcze wiem, że w pracy potrzebna jestem w tym tyg czy którąś z was trzymała tak grypa? Ile się utrzymywał stan podgoraczkowy i czy coś z tym zrobiłyście czy leżenie i czas? Bo ja już jestem zmęczona tym wszystkim nie wiem czy jutro znowu do lekarza czy już czekać no bo co on mi powie
-