X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Gorączka!
Odpowiedz

Gorączka!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży. Trochę się stresuje, ponieważ dostałam 38 stopni gorączki. Lekarz odradził mi brania paracetamolu do końca 3 miesiąca. Czy ta temperatura bardzo zagraża rozwojowi dziecka? Co robic?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:07

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdo, spróbuj obniżyć temperaturę ciała okładami. Jeśli nie chłodny prysznic to chociaż zimne okłady na pachy, pachwiny, kark, czoło.

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za poradę:) a możesz mi powiedzieć czy taka temperatura jest bardzo groźna dla rozwoju płodu?

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem bo nie wiem. Opinie są różne ale na razie nie czytaj "internetów" tylko łap się za okłady albo śmigaj pod prysznic ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje:)

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam twój post jak się dzisiaj czujesz czy temperatura ci spadła?

malinka26
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od środy mam gorączkę 37,7 - 38,5 do tego kaszel i brak apetytu - grypa, ale mi lekarz pozwolił paracetamol. Brałam przez 2 dni + zimne okłady, ale dziś już tylko okłady, bo wydaje mi się, że paracetamol mnie rozgrzewał jeszcze :/ dziś najwyższą temp. miałam 37,7 więc polecam okłady i leżenie w łóżku.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, nadal utrzymuje mi się te 37,7. Wczoraj miałam 38 to wzięłam pół paracetamolu to mi spadła do 37, a potem znowu podskoczyła. Paracetamolu nie chcę brać, a zimnych okładów się boję przy zawalonych zatokach. Już od 5 dni leżę w łóżku, zwolnienie dostałam na 3 dni a tu poprawy nie widać :( jeszcze wiem, że w pracy potrzebna jestem w tym tyg :/ czy którąś z was trzymała tak grypa? Ile się utrzymywał stan podgoraczkowy i czy coś z tym zrobiłyście czy leżenie i czas? Bo ja już jestem zmęczona tym wszystkim :/ nie wiem czy jutro znowu do lekarza czy już czekać no bo co on mi powie :/

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Znalazłam twój post jak się dzisiaj czujesz czy temperatura ci spadła?
    Tak już lepiej:) jedynie to został mi katar i okropny kaszel, którego nie mogę się pozbyć:(

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super jak lepiej się czujesz ja też się borykalam z katarem ale już jest ok a teraz ciągle leżę i czekam na kolejną wizytę jeszcze długo do niej ale mam nadzieję że będzie dobrze

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

malinka26
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko ok:) ja właśnie jutro idę i powiem szczerze, że troszkę się stresuje:) też bym chciała usłyszeć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku:) i mam nadzieję, że tak jest i będzie:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ