WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Gorączka!
Odpowiedz

Gorączka!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży. Trochę się stresuje, ponieważ dostałam 38 stopni gorączki. Lekarz odradził mi brania paracetamolu do końca 3 miesiąca. Czy ta temperatura bardzo zagraża rozwojowi dziecka? Co robic?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:07

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdo, spróbuj obniżyć temperaturę ciała okładami. Jeśli nie chłodny prysznic to chociaż zimne okłady na pachy, pachwiny, kark, czoło.

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za poradę:) a możesz mi powiedzieć czy taka temperatura jest bardzo groźna dla rozwoju płodu?

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem bo nie wiem. Opinie są różne ale na razie nie czytaj "internetów" tylko łap się za okłady albo śmigaj pod prysznic ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje:)

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam twój post jak się dzisiaj czujesz czy temperatura ci spadła?

malinka26
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od środy mam gorączkę 37,7 - 38,5 do tego kaszel i brak apetytu - grypa, ale mi lekarz pozwolił paracetamol. Brałam przez 2 dni + zimne okłady, ale dziś już tylko okłady, bo wydaje mi się, że paracetamol mnie rozgrzewał jeszcze :/ dziś najwyższą temp. miałam 37,7 więc polecam okłady i leżenie w łóżku.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, nadal utrzymuje mi się te 37,7. Wczoraj miałam 38 to wzięłam pół paracetamolu to mi spadła do 37, a potem znowu podskoczyła. Paracetamolu nie chcę brać, a zimnych okładów się boję przy zawalonych zatokach. Już od 5 dni leżę w łóżku, zwolnienie dostałam na 3 dni a tu poprawy nie widać :( jeszcze wiem, że w pracy potrzebna jestem w tym tyg :/ czy którąś z was trzymała tak grypa? Ile się utrzymywał stan podgoraczkowy i czy coś z tym zrobiłyście czy leżenie i czas? Bo ja już jestem zmęczona tym wszystkim :/ nie wiem czy jutro znowu do lekarza czy już czekać no bo co on mi powie :/

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Znalazłam twój post jak się dzisiaj czujesz czy temperatura ci spadła?
    Tak już lepiej:) jedynie to został mi katar i okropny kaszel, którego nie mogę się pozbyć:(

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super jak lepiej się czujesz ja też się borykalam z katarem ale już jest ok a teraz ciągle leżę i czekam na kolejną wizytę jeszcze długo do niej ale mam nadzieję że będzie dobrze

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

malinka26
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko ok:) ja właśnie jutro idę i powiem szczerze, że troszkę się stresuje:) też bym chciała usłyszeć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku:) i mam nadzieję, że tak jest i będzie:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ