X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr i ból brzuxha
Odpowiedz

I trymestr i ból brzuxha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mimisia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jesteś w 5 tc, Beta HCG przyrasta bardzo ładnie, ale dosyć mocno odczuwam bóle brzucha, które przypominają te menstruacyjne. W ciągu dnia jeszcze jakoś to znoszę, ale w nocy potrafię się obudzić z tego powodu :(
    Wizytę u lekarza mam dopiero na początku sierpnia, bo podobno wcześniej i tak nic nie byłoby widać i się martwię, czy wszystko okej.
    Czy któraś z Was miała podobnie? Może powinnam się jednak wybrać na wizytę wcześniej i skontrolować?
    Bardzo dziękuje za odpowiedzi. To moja pierwsza ciąża i nie wiem, co jest normą, a co powodem do niepokoju.

• Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma krwawień czy plamień, a beta rośnie ładnie, to nie ma się co martwić. Tak do 6/7 tygodnia może tak boleć, a potem jeszcze pobolewa już na różne sposoby. U nas na wątku wszystkie tak miały, niektóre nawet brały nospe, ale natężenie to pewnie kwestią indywidualna, bo mnie bolał znośnie.

preg.png
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia, ja prawdopodobnie właśnie zaczełam 6 tc i też boli mnie brzuch od samego początku, przeszukałam internet i stwierdzam że to normalne. Wizytę tez mam na początku sierpnia :)

Kędziorka lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - termin
    preg.png
  • Lubię pomarańcze Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle podbrzusza miałam na początku ciąży. Czasami myślałam że dostanę za chwilę okres. W dzień,gdy robiłam test i wyszedł pozytywny rozbolał mnie tak brzuch i myślałam że będzie po wszystkim ale wszystko było dobrze. Na początku 3 trymestru na bóle podbrzusza brałam nospe i ginekolog zapisał luteinę, z racji tych bóli podbrzusza i rozwierania się szyjki.

17.06.2022- II
    11.10.2022-połówkowe 21t6d 456g chłopczyk 😍😍😍
    Termin porodu 16.02.2023r.
    11.02.2023- chłopiec 👶 Urodzony siłami natury 3550kg 55cm. Moje szczęście 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ