X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Infekcje w ciąży a płeć dziecka.
Odpowiedz

Infekcje w ciąży a płeć dziecka.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamly1992 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Może zacznę od tego, że jestem w 3 ciąży i tak naprawdę od samego początku męczą mnie infekcje. Jestem w 11tyg. (10+3) i miałam już 3 infekcje grzybicze pochwy w odstępach mniej więcej 2-tygodniowych. Teraz zmagam się z infekcją grypową (katar i kaszel). W pierwszych ciążach tak nie było. Na różnych stronach internetowych przewija się jeden artykuł z Instytutu Badań nad Medycyną Behawioralną w Centrum Wexnera, który mówi że matki noszące dziewczynki częściej zapadają na różne infekcje, ponieważ ich odpowiedź immunologiczna jest bardziej prozapalna niż u matek noszących pod serduszkiem chłopców. Chciałabym się dowiedzieć jaka jest wasza opinia na ten temat biorąc pod uwagę doświadczenie przebytych ciąż z chłopcem/dziewczynką.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ