X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak sobie radzić ze zmeczeniem?
Odpowiedz

Jak sobie radzić ze zmeczeniem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Kobitki,

Czy macie jakies dobre sposoby na "opanowanie", radzenie sobie ze zmeczeniem? Owszem ciaza to super, beztroski czas,ale za to z droga kreta :-/ Poczatek ciazy chcialabym wykorzystac na praktyczne rzeczy takie jak np.nauka jezyka obcego (chce podskoczyc na wyzszy poziom) ale zawsze gdy sie za to zabieram jak na zlosc dopada mnie zmeczenie i nauka idzie w kat.

Podzielcie się swoimi sposobami :-)

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam się uczyć języka w drodze do pracy (godzina pociągiem), ale zawsze zapadam w sen. Nie umiem Ci pomóc ;)

Tusiak, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wlasnie to samo co Ty. Jak mam sie uczyc zeluzje mi same opadaja. Musze sie tego pozbyc. Cel mam postawiony,wiec musze go zrealizowac.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś też kiepsko u mnie, spać, spać, oczy chyba na zapałkach.. a tak oprócz tego zmęczenia macie jakieś objawy? jestem w 6 tygodniu i poza bólem piersi i zmęczeniem zero objawów

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj eeszlam w 7 tydz i dopadlo mnie to ciazowe zmeczenie...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też cos bierze bo spala bym dnie i noce :)milo i przytulnie :)

Jadhira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies nudnosci mam normalnie juz w sklepie wszystkie gazety wykupilam :D na necie za bardzo nie lubie siedziec dlugo bo mnie męczy cholera noooo:))) psiaka mialam dzis wykapac zrobie to :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zmęczenie totalne, od 6 tygodnia ciąży. Są dni lepsze i gorsze, ale wystarczy, że położę głowę na poduszce, przykryję się i odpływam. :) Na szczęście nudności mnie na razie omijają, chociaż zgaga dobija. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, myślałam, ze tylko ja tak mam, to ciagle zmęczenie, senność. Najlepiej czuje sie w łóżku, mimo iż w dzień nie bardzo usne. W każdym razie czuje jak energia ze mnie schodzi. Wczoraj na wizycie powiedziałam to mojej gin, mówi ze to normalne niestety. Pocieszam sie tym, ze nie mam mdłości i wymiotów, tylko to zmęczenie i zgaga :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też nie umiem sobie radzić ze zmęczeniem .. Wystarczy, że np umyję naczynia potem muszę odpocząć, a jak wyjdę z psem na dłuższy spacer to spanko obowiązkowo. Dziś byłam na mieście pozałatwiać parę spraw jak przyszłam to padlam znów na łóżko i spałam ze 2 h
    Ehh chyba nie ma na to sposobu trzeba dużo odpoczywać i odpuszczać pewne rzeczy mniej ważne. Ponoć w II trymestrze jest lepiej ;)

1usae6ydjd52jq0r.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety jestem senna i zmęczona. Nawet nie muszę spać, ale jak się nie położę to nie umiem wystać albo wysiedzieć. Staram się wypełniać wszystkie domowe obowiązki, ale i tak mi głupio jak leżę, a mąż coś robi. Na szczęście oboje rozumiemy, że najważniejsze dobro maleństwa.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem koło 19 zaczęłam prasować, po 1,5 h zaczęło mnie mulić, kręcić się w głowie - wzięłam prysznic i o 21 już leżałam w wyrku - zasnęłam w 2 minutki - Mąż mówił :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , Ja mam taki sam problem jak Wy hehe , wczoraj wstałam fakt , że wcześnie dość bo o 7 rano ale posiedziałam zjadłam sniadanko , tv włączyłam ... zasiadłam przed lapkiem i tak siedziałam ... potem wziełam sie za obiad i ogarnianie siebie i godzina 14:30 /15 ja już spałam , do 18 stej ;o a 20 juz oko się maśliło ...mam juz tak od tygodnia gdzieś . ;p chyba nie ma rady na to

de7e166350.png

b2727090e5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ