X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak to jest tak naprawde z przegrzaniem organizmu w ciąży?
Odpowiedz

Jak to jest tak naprawde z przegrzaniem organizmu w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zalamana8989 Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, otóż mam takie pytanie, może ktoś tutaj szczegołowo objaśni bo różne opinie czytałam w internecie na ten temat, jak to jest z przegrzaniem organizmu w ciąży. Teraz już wiem że nie można się opalać w 1 trymestrze ciąży ( w pierwszej ciąży tego nie wiedziałam, żaden lekarz nawet mi tego nie zasugerował i pewnie dlatego poroniłam, bo ugotowałam płód jak spaliłam całe ciało nad morzem), w tamtym tygodniu były straszne upały , ja musiałam przez dwa dni wyjść z domu, ponieważ jechałam na rozmowy o prace no i teraz pytanie brzmi czy takie wyjście na półtorej godziny, gdzie w autobusie wiadomo tez jest gorącą mogło spowodować że zaszkodziłam dziecku, że urodzi się z wadą cewy nerwowej o której słyszałam że występuje kiedy jest przegrzanie organizmu? Wiem że to troche głupie pytanie, bo przecież niedługo się okaże ze będąć w ciązy trzeba być cały czas w domu i najlepiej leżeć w łóżku, ale teraz troche mnie to martwi, czasu już nie cofne, ale gdybym przeczytała o tym wcześniej to pewnie bym nigdzie nie wyszła z domu w samo południe. Najgorszy był poniedziałek, ponieważ najbardziej czułam się słabo, duszno i jeszcze brzuch mnie bolał od zastrzyków frixipiryną. Jak wróciłam do domu to zaraz sie rozebrałam, zjadłam loda i chłodziłam przy wiatraku.

zalamana8989
  • zalamana8989 Znajoma

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie zmienia to faktu że teraz bardzo się martwie że mgłam takimi wyjściami zaszkodzić ciąży. to początek był 5 tygodnia

zalamana8989
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo bardziej zaszkodzisz dziecku nerwami niż opalaniem, a początek 5 tygodnia to nie była wada cewy nerwowej bo się nawet nie wykształciła, w 5t 0d nawet nie ma często zarodka. Polecam po prostu uśmiechnąć się cieszyć ciążą i nie popaść w paranoję bo przecież dziecko jest dobrze chronione przez ciało matki, podczas upałów wydziela się pot, który ochładza ciało i nie możliwe po prostu jest ugotowanie płodu :D to by znaczyło że ugotowałaś sobie macicę i jest cała poparzona. Najlepiej robić wszystko w umiarze a przyczyny poronienia nie leżą w zajęciach dnia codziennego- czasami tak po prostu musi być. Wiem bo poroniłam raz też jakoś w 5 tygodniu ale tłumaczę sobie że to nawet nie było dziecko. Pozdrawiam i życzę powodzenia

edka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam jeszcze, że kobiety które zachodzą w ciąże w tropikalnych krajach chyba musiałyby ronić za każdym razem i rodzić dzieci z wadami cew plus poparzeniami bo w niektórych krajach są upały takie że nie da się przed nimi chronić i nic się jakoś nie dzieje pozdrawiam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ