Jak to jest z tym seksem?
-
Jesli ciąża przebiega prawidłowo i lekarz nie widzi przeciwwskazań, to oczywiście, ze można. I serio polecam wykorzystać czas gdy brzuch jeszcze nie rośnie bo później to jest masakra z pozycjami.
pakima lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
My z mężem nie odmawiamy sobie Tylko na początku było mniej przytulania, ale to ze względu na moje złe samopoczucie, nudności i spanie nie do opanowania - nie dawałam rady i nie miałam chęci na amory. Teraz w 28 tygodniu chęci większe, ale z kolei problem z pozycjami, bo brzuszek przeszkadza
Oczywiście jak wszystko w porządku to trzeba korzystać -
Ja mam za sobą dwie ciążę jedna super i seks od poczatku był, druga już nie bo plamiłam - polip. Celibat do ustania plamienia, czyli do 3 miesiąca włącznie.
Wniosek: jak jest ok z ciążą to korzystaj, potem już tylko wybrane pozycje, a na końcu to już tylko prawie jedna. A po porodzie celibat na 6 tygodni. A co dalej? tego sama nie wiesz. Przychodzi zmęczenie, stres i może to się odłożyć w czasie. A może być na odwrót. Żyj chwilą
Powodzenia -
Tylko co mi po seksie bez orgazmu nie no żartuje z mężem staraliśmy się 2 lata intensywnie o dzidziusia niczym króliki więc trochę mi tego teraz brakuje, już może nie samego seksu ale tego kontaktu i bliskości z mężem czekam z niecierpliwością na 2 trymestr
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Tylko co mi po seksie bez orgazmu nie no żartuje z mężem staraliśmy się 2 lata intensywnie o dzidziusia niczym króliki więc trochę mi tego teraz brakuje, już może nie samego seksu ale tego kontaktu i bliskości z mężem czekam z niecierpliwością na 2 trymestr
Dlaczego żartujesz? Ja nie wyobrażam sobie seksu bez orgazmu. Myślę, że to chyba kwestie indywidualne organizmu. Najważniejsze to, zeby czuć czy to obciąża organizm;-) -
Nie przeszkadza tzn ciąży na pewno nie (przynajmniej tak wczesnej), pod koniec ciąży, czyli 35 - 36 tydzien nie polecają, bo nasienie może rozbudzić wydzielanie oxytocyny, ale co do tego też są podzielone zdania czy w jakikolwiek sposob wpływa na przyspieszenie porodu.Bartuś❤️
Jedno jest jasne. Ciąża rozwija się prawidłowo- seks nie stanowi zagrożenia. Jeśli coś jest nie tak, trzeba to najlepiej skonsultować z lekarzem.
A jak to jest np z początkiem ciąży? U mnie niby wszystko jest ok, lekarz mówi, że nie muszę się ograniczać, ale jakoś tak podświadomie trochę się obawiam, że mogę zaszkodzić maluszkowi, nie mówiąc już o orgazmie- czy skurcze nie mogą doprowadzić do poronienia?
A może to kwestia umiaru? Można zaszaleć, ale niezbyt często?
Trudny temat..NatiB lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Jedno jest jasne. Ciąża rozwija się prawidłowo- seks nie stanowi zagrożenia. Jeśli coś jest nie tak, trzeba to najlepiej skonsultować z lekarzem.
A jak to jest np z początkiem ciąży? U mnie niby wszystko jest ok, lekarz mówi, że nie muszę się ograniczać, ale jakoś tak podświadomie trochę się obawiam, że mogę zaszkodzić maluszkowi, nie mówiąc już o orgazmie- czy skurcze nie mogą doprowadzić do poronienia?
A może to kwestia umiaru? Można zaszaleć, ale niezbyt często?
Trudny temat..
I w tym przypadku jest ta sama zasada - gdy ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań.Bartuś❤️
nick nieaktualnyJesli ciaza nie jest zagrozona to seksem dziecku nic nie zrobisz, my tez sie kochamy ale rzadko raz w tygodniu bo szczerze powiedziawszy nie mam ochoty czesciej na tym etapie ciazy... ja biore luteine dopochwowo 2x1 i lekarz tez mowil ze kochac sie mozemy oczywiscie najpierw a pozniej tabl;etke zaaplikowac, wiec nie ma strachu z pierwszym dzieckiem to jeszcze tydzien przed porodem chec mialam wielka i tez nic sie nie dzialo, ani szybciej nie urodzilam ani dziecku nic sie nie dzialo zlego
-
nick nieaktualny
-
Jak najbardziej można ! Poza tym im szczęśliwsza matka, tym szczęśliwsze dziecko. Podczas seksu fasolka czuje delikatne kołysanie i odczuwa hormony i endorfinki jakie temu towarzyszą. Też czułam niepokój na początku, ale jak zobaczyłam że badania ok i wszystko dobrze to niepokój znikł Tylko potem jakaś infekcja się przypałętała i dwa tygodnie leczenia więc wiadomo, że wstrzymać się trzeba... Podczas seksu w ciąży właśnie najbardziej trzeba uważać na infekcje intymne, na bakterie, drożdżaki i takie tam.. Często się przedostają drogą płciową a kobiety w ciąży są bardziej wrażliwe na infekcje.
-