X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jak to jest z tym seksem?
Odpowiedz

Jak to jest z tym seksem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna, czy raczej sie wstrzymywac? chodzi mi o poczatki, typu 6,7 tydzien...

thgf9n7308r1f84t.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ciąża przebiega prawidłowo i lekarz nie widzi przeciwwskazań, to oczywiście, ze można. I serio polecam wykorzystać czas gdy brzuch jeszcze nie rośnie bo później to jest masakra z pozycjami.

pakima lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • WiolkaK Nowa

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie widzę żadnych przeciwwskazań, z resztą mój lekarz powiedział mi kiedyś to samo :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dalej baraszkujemy :) chociaż chyba mąż jest delikatniejszy nieświadomie, albo może i świadomie :) kto go tam wie

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kazdy mowi ze nie, ze poronienie... Ale ja lubie, Maz lubi i tak odpuscic bo ciaza? Potem brzuch to juz w ogole bedzie trudniej. Wiec chyba "poszalejemy" ale z glowa

thgf9n7308r1f84t.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem nie odmawiamy sobie :) Tylko na początku było mniej przytulania, ale to ze względu na moje złe samopoczucie, nudności i spanie nie do opanowania - nie dawałam rady i nie miałam chęci na amory. Teraz w 28 tygodniu chęci większe, ale z kolei problem z pozycjami, bo brzuszek przeszkadza :)
    Oczywiście jak wszystko w porządku to trzeba korzystać :)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowej ciąży od bzykania nie poronisz :D zagrożona np krwiakiem, owszem, bo krwiak może się powiększać ale gdy nie ma odwarstwiania kosmowki ani krwiaka zadnego to przeszkod brak

Bartuś❤️
  • pakima Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą dwie ciążę jedna super i seks od poczatku był, druga już nie bo plamiłam - polip. Celibat do ustania plamienia, czyli do 3 miesiąca włącznie.

Wniosek: jak jest ok z ciążą to korzystaj, potem już tylko wybrane pozycje, a na końcu to już tylko prawie jedna. A po porodzie celibat na 6 tygodni. A co dalej? tego sama nie wiesz. Przychodzi zmęczenie, stres i może to się odłożyć w czasie. A może być na odwrót. Żyj chwilą :)

Powodzenia

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam zakaz od lekarza od samego początku. Jestem w 10 tygodniu i mam nadzieję ze po 12 tyg już będziemy mogli przystąpić do działania :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zakaz od samego początku. Teraz pessar więc też odpada. Mam nadzieję, że trzeba będzie "wywoływać" poród ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kiedyś ginekolog mówiła że baraszkować można ale bez szaleństw bo orgazm to skurcze macicy i są niepożądane. Poza tym "pokochać" się jest zdrowo :)

bluszczynka
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko co mi po seksie bez orgazmu :P nie no żartuje ;) z mężem staraliśmy się 2 lata intensywnie o dzidziusia niczym króliki więc trochę mi tego teraz brakuje, już może nie samego seksu ale tego kontaktu i bliskości z mężem :( czekam z niecierpliwością na 2 trymestr :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Tylko co mi po seksie bez orgazmu :P nie no żartuje ;) z mężem staraliśmy się 2 lata intensywnie o dzidziusia niczym króliki więc trochę mi tego teraz brakuje, już może nie samego seksu ale tego kontaktu i bliskości z mężem :( czekam z niecierpliwością na 2 trymestr :)

Dlaczego żartujesz? Ja nie wyobrażam sobie seksu bez orgazmu. Myślę, że to chyba kwestie indywidualne organizmu. Najważniejsze to, zeby czuć czy to obciąża organizm;-)

• Katy10 Nowa

Wysłany: 15 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tc i wszystko jest w porządku, zastanawiam się tylko czy "koniec" partnera w środku nie przeszkadza?

Katy10
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszkadza :) tzn ciąży na pewno nie (przynajmniej tak wczesnej), pod koniec ciąży, czyli 35 - 36 tydzien nie polecają, bo nasienie może rozbudzić wydzielanie oxytocyny, ale co do tego też są podzielone zdania czy w jakikolwiek sposob wpływa na przyspieszenie porodu.

Bartuś❤️
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest jasne. Ciąża rozwija się prawidłowo- seks nie stanowi zagrożenia. Jeśli coś jest nie tak, trzeba to najlepiej skonsultować z lekarzem.
    A jak to jest np z początkiem ciąży? U mnie niby wszystko jest ok, lekarz mówi, że nie muszę się ograniczać, ale jakoś tak podświadomie trochę się obawiam, że mogę zaszkodzić maluszkowi, nie mówiąc już o orgazmie- czy skurcze nie mogą doprowadzić do poronienia?
    A może to kwestia umiaru? Można zaszaleć, ale niezbyt często?
    Trudny temat..

NatiB lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Jedno jest jasne. Ciąża rozwija się prawidłowo- seks nie stanowi zagrożenia. Jeśli coś jest nie tak, trzeba to najlepiej skonsultować z lekarzem.
    A jak to jest np z początkiem ciąży? U mnie niby wszystko jest ok, lekarz mówi, że nie muszę się ograniczać, ale jakoś tak podświadomie trochę się obawiam, że mogę zaszkodzić maluszkowi, nie mówiąc już o orgazmie- czy skurcze nie mogą doprowadzić do poronienia?
    A może to kwestia umiaru? Można zaszaleć, ale niezbyt często?
    Trudny temat..

I w tym przypadku jest ta sama zasada - gdy ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań.

Bartuś❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ciaza nie jest zagrozona to seksem dziecku nic nie zrobisz, my tez sie kochamy ale rzadko raz w tygodniu bo szczerze powiedziawszy nie mam ochoty czesciej na tym etapie ciazy... ja biore luteine dopochwowo 2x1 i lekarz tez mowil ze kochac sie mozemy oczywiscie najpierw a pozniej tabl;etke zaaplikowac, wiec nie ma strachu :) z pierwszym dzieckiem to jeszcze tydzien przed porodem chec mialam wielka i tez nic sie nie dzialo, ani szybciej nie urodzilam ani dziecku nic sie nie dzialo zlego

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zyć Normalnie;-) nie ma co panikowac, jezeli lekarz nic nie mowi:-D

• xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej można ! Poza tym im szczęśliwsza matka, tym szczęśliwsze dziecko. Podczas seksu fasolka czuje delikatne kołysanie i odczuwa hormony i endorfinki jakie temu towarzyszą. Też czułam niepokój na początku, ale jak zobaczyłam że badania ok i wszystko dobrze to niepokój znikł :) Tylko potem jakaś infekcja się przypałętała i dwa tygodnie leczenia więc wiadomo, że wstrzymać się trzeba... Podczas seksu w ciąży właśnie najbardziej trzeba uważać na infekcje intymne, na bakterie, drożdżaki i takie tam.. Często się przedostają drogą płciową a kobiety w ciąży są bardziej wrażliwe na infekcje.

dxomhdgeh1tuwx9o.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ