X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy jechać do szpitala
Odpowiedz

Kiedy jechać do szpitala

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alineczka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w pierwszym trymestrze ciąży dokładnie 6 tydzień, od niedzieli mam okropne mdłości i wymioty, nie potrafię nic jeść z piciem też problem bo nawet jak się napije wody to od razu wymiotuje moja waga przed wymiotami to 54 kg aktualnie 51 kg. Nie wiem co mam robić bo wizytę u ginekologa mam za tydzień w czwartek nie wiem czy czekać na wizytę czy jechać do szpitala boje się że jestem już odwodniona bo pije naprawdę bardzo mało i nie jestem w stanie pić więcej czuje się też osłabiona i kręci mi się lekko w głowie, co robić ? Dajcie jakieś rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alineczka wrote:
    Hej dziewczyny, jestem w pierwszym trymestrze ciąży dokładnie 6 tydzień, od niedzieli mam okropne mdłości i wymioty, nie potrafię nic jeść z piciem też problem bo nawet jak się napije wody to od razu wymiotuje moja waga przed wymiotami to 54 kg aktualnie 51 kg. Nie wiem co mam robić bo wizytę u ginekologa mam za tydzień w czwartek nie wiem czy czekać na wizytę czy jechać do szpitala boje się że jestem już odwodniona bo pije naprawdę bardzo mało i nie jestem w stanie pić więcej czuje się też osłabiona i kręci mi się lekko w głowie, co robić ? Dajcie jakieś rady

Hej alineczka. Jedź na szpital. Zwłaszcza na początku ciąży powinnaś być bardzo dobrze nawodniona bo tworzą się wszystkie narządy u bejbika. Dadzą ci kroplówkę, poleżysz 3 dni w szpitalu i nawodniona wrócisz do domu. A na wymioty dadzą ci leki do domu bo u ciebie to są niepowściągliwe wymioty czyli takie przez które do dziecka trafia bardzo mało substancji odżywczych. Spakuj sobie kilka rzeczy i jedź. Daj znać jeszcze co na szpitalu powiedzą ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ