Alineczka wrote:
Hej dziewczyny, jestem w pierwszym trymestrze ciąży dokładnie 6 tydzień, od niedzieli mam okropne mdłości i wymioty, nie potrafię nic jeść z piciem też problem bo nawet jak się napije wody to od razu wymiotuje moja waga przed wymiotami to 54 kg aktualnie 51 kg. Nie wiem co mam robić bo wizytę u ginekologa mam za tydzień w czwartek nie wiem czy czekać na wizytę czy jechać do szpitala boje się że jestem już odwodniona bo pije naprawdę bardzo mało i nie jestem w stanie pić więcej czuje się też osłabiona i kręci mi się lekko w głowie, co robić ? Dajcie jakieś rady
Hej alineczka. Jedź na szpital. Zwłaszcza na początku ciąży powinnaś być bardzo dobrze nawodniona bo tworzą się wszystkie narządy u bejbika. Dadzą ci kroplówkę, poleżysz 3 dni w szpitalu i nawodniona wrócisz do domu. A na wymioty dadzą ci leki do domu bo u ciebie to są niepowściągliwe wymioty czyli takie przez które do dziecka trafia bardzo mało substancji odżywczych. Spakuj sobie kilka rzeczy i jedź. Daj znać jeszcze co na szpitalu powiedzą ❤️