X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiak kosmówka
Odpowiedz

Krwiak kosmówka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iza333 Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 2 ostatnie tygodnie miałam leżeć- brać duphaston. Z powodu bóli brzucha jak na okres. Dziś byłam na kolejnej wizycie. Obecnie 8tc. Z USG wyszło małe unaczynienie na kosmowce. Mam brać dalej duphaston ale mogę wyjść na spacer. Dr mówi, że to się wchłonie. A ja czytałam, że jak się pojawia to trzeba leżeć i teraz zgłupiałam. Miała któraś z Was coś takiego? Co robiłyście ?

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dużego krwiaka w 8tc - większego niż zarodek i dostałam info że nie muszę leżeć tylko po prostu mam się oszczędzać - nie dźwigać, nie myć okien itd. I tak było - normalnie funkcjonowałam ale uważałam na siebie i krwiak się wchłonął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 21:52

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Iza333 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Ja miałam dużego krwiaka w 8tc - większego niż zarodek i dostałam info że nie muszę leżeć tylko po prostu mam się oszczędzać - nie dźwigać, nie myć okien itd. I tak było - normalnie funkcjonowałam ale uważałam na siebie i krwiak się wchłonął.
    Dziękuję za odpowiedź, nie ukrywam stresuje się bardzo, żeby nie pękł czy coś. Ale pocieszyłaś mnie trochę ❤️

• Margaretka111 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też miałam krwiaka, który odwarstwiał kosmówkę. Brałam luteinę, dużo leżałam, nie dźwigałam. Wykryty w 5 tc, w 12 tc już nie było po nim śladu. 🙂 Obecnie 14t6d i wszystko jest ok. Bądź dobrej myśli i oszczędzaj się, trzymam kciuki. 🙂

17.01.2024 CRL 2,3 cm❤️174BPM
    14.02.2024 CRL 6,58 cm❤️164BPM, USG prenatalne prawidłowe❤️
    12.04.2024 połówkowe, synek 🩵
    16.08.2024 urodził się Mikołaj ❤️
    age.png
  • Iza333 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka111 wrote:
    Hej, ja też miałam krwiaka, który odwarstwiał kosmówkę. Brałam luteinę, dużo leżałam, nie dźwigałam. Wykryty w 5 tc, w 12 tc już nie było po nim śladu. 🙂 Obecnie 14t6d i wszystko jest ok. Bądź dobrej myśli i oszczędzaj się, trzymam kciuki. 🙂
    Dziękuję 🙏 leżę, wstaje do toalety, do lodówki ;) na badania i tyle tak to odpoczynek ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ