X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiaki w macicy
Odpowiedz

Krwiaki w macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu, a niestety dziś na usg ginek wyraźnie widział jeden krwiak i być może drugi.
    Z tego co wyczytałam, krwiaki to pękające naczynka w bardzo ukrwionej macicy. Z reguły nie są aż tak groźne, szczególnie te u ujścia macicy, ale lekarze zalecają rygorystyczne leżenie.
    Mi również ginek wypisał L4, choć nie mówił nic o bezruchu.
    Czy któraś z Was miała podobny problem?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest już ten temat w "problemy i komplikacje" tam kilka dziewczyn już sie wypowiadalo mize one ram Ci pomogą ;)

celia lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/krwiak-na-macicy-a-ciaza,929.html

wystarczy poszukać, wszystko jest :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ogromne, przeszukałam I trymestr tylko ;) No to pędzę czytać :)

Miriam lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bylam n usg w 6 tyg okazuje sie zamam krwiaka 5 razy wiekszy niz pecherzyk mam l4 luteine i odpoczywac nie dzwigadz nie stresowac sie i odpoczywac

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Agusia1406 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam krwiaka w 5 tyg, objawil mi sie skapym krwawieniem, poszlam do gin dostalam progesteron dopochwowo dwa razy dziennie, po 2 tyg sie wchlonal, ale plamilam jeszcze tydzien. Praktycznie nigdzie nie wychodzilam- lezalam. jedyne co robilam w domu to obiad. teraz profilaktycznie biore progesteron jedna dawke dziennie i od poczatku aspiryne 75 w celu unikniecia poronienia- moja pierwsza ciaxa obumarla w 8 tyg.

16udskjo8kgcbsw3.png
  • Agusia1406 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w 10 tyg i w niedziele ide do lekarza - mam nadzieje ze wszystko ok.

16udskjo8kgcbsw3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ