X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiaki w macicy
Odpowiedz

Krwiaki w macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam takiego tematu, a niestety dziś na usg ginek wyraźnie widział jeden krwiak i być może drugi.
    Z tego co wyczytałam, krwiaki to pękające naczynka w bardzo ukrwionej macicy. Z reguły nie są aż tak groźne, szczególnie te u ujścia macicy, ale lekarze zalecają rygorystyczne leżenie.
    Mi również ginek wypisał L4, choć nie mówił nic o bezruchu.
    Czy któraś z Was miała podobny problem?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jest już ten temat w "problemy i komplikacje" tam kilka dziewczyn już sie wypowiadalo mize one ram Ci pomogą ;)

celia lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/krwiak-na-macicy-a-ciaza,929.html

wystarczy poszukać, wszystko jest :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ogromne, przeszukałam I trymestr tylko ;) No to pędzę czytać :)

Miriam lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bylam n usg w 6 tyg okazuje sie zamam krwiaka 5 razy wiekszy niz pecherzyk mam l4 luteine i odpoczywac nie dzwigadz nie stresowac sie i odpoczywac

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Agusia1406 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam krwiaka w 5 tyg, objawil mi sie skapym krwawieniem, poszlam do gin dostalam progesteron dopochwowo dwa razy dziennie, po 2 tyg sie wchlonal, ale plamilam jeszcze tydzien. Praktycznie nigdzie nie wychodzilam- lezalam. jedyne co robilam w domu to obiad. teraz profilaktycznie biore progesteron jedna dawke dziennie i od poczatku aspiryne 75 w celu unikniecia poronienia- moja pierwsza ciaxa obumarla w 8 tyg.

16udskjo8kgcbsw3.png
  • Agusia1406 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w 10 tyg i w niedziele ide do lekarza - mam nadzieje ze wszystko ok.

16udskjo8kgcbsw3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ