Lampy UV przy paznokciach żelowych w 1 trymestrze?
-
Hej Dziewczyny, witam si serdecznie pierwszy raz po 1.5 roku starań na fioletowe stronie. Powiedzcie mi proszę, czy lampy UV takie jak ma kosmetyczka do paznokci mogą zrobić krzywdę kropce? To dopiero początek, 5 tydzień i nie chciałabym zrobić kropce krzywdy, a z drugiej strony szkoda mi rezygnować z paznokci jeżeli nie ma ryzyka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 07:11
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nie wiem analiza jak to jest. Ja też rozważałam pazurki chociażby na święta czy sylwestra sobie zrobić. Jestem w 15 tygodniu ciąży. W internecie czytałam, że jest to szkodliwe, natomiast pozytywnie mówią o depilacji woskiem. Z kolei jak byłam u kosmetyczki na depilacji woskiem powiedziała, że jestem jej pierwszą klientką na wosk. Natomiast dużo kobiet w ciąży w różnych trymestrach przychodzi do niej na hybrydę. Już sama nie wiem co o tym myśleć...
-
No ja czytałam na forum, że lampy UV są ogólnie zakazane (jak solarium) ale w tych u kosmetyczek do pazurów są małe dawki i nie rozgrzewają ciała tak jak solarium wiec nie są szkodliwe. Ale szukam może ktoś się pytał lekarza...19.07.2016 r. Aleksander
-
Dziewczyny.. nie dajcie się zwariować. To włosów też byśmy musiały nie farbować w ciąży ani nic kompletnie, leżeć i się nie ruszać tylko. Ja nie przestałam robić paznokci w ciąży, robiłam je długie i zdobienia różne, dopiero przestalam teraz pod koniec ciąży bo wiadomo poród się zbliża i przy maluszku nie chcę mieć paznokci. To nie szkodzi bo lampa działa bezpośrednio na paznokcie a nie tak jak w solarium na całe ciało i trzyma się w niej te ręce nie tak długo jak by się leżało w solarium
Martika87, mloda1995 lubią tę wiadomość
-
Ja przez całą ciążę robiłam sobie żele na paznokciach. Nie przestałam ich robić nawet po porodzie bo mam bardzo krótkie, ledwo co wystają . Włosy tez farbowałam ale od 2 trymestru i farbą bez amoniaku. Nie popadajcie w paranoję Bardziej szkodliwe są spaliny samochodów no ale na spacer trzeba wyjść
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od lampy uv do pazurów nic wam nie będzie. Żel tez możecie nakladac na pazury. Ja robię paznokcie innym i jakos mi to nie szkodzi. Co innego akryl bo to opary się wdycha.
Jednak warto pamiętać że przy zbliżającym się porodzie należy usunąć paznokcie, bo po nich właśnie podczas porodu widać czy dzieje się cos niepokojącego. -
nick nieaktualny
-