Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Leki w 1. i 2. miesiącu ciąży
Odpowiedz

Leki w 1. i 2. miesiącu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eowina Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam taki problem. Jestem na początku 7tc. , a mam non stop zatkany nos do tego stopnia, że w nocy praktycznie się duszę. Przez ok. 6 ostatnich dni używałam Nasivinu przeważnie do jednej dziurki nosa na noc. Przeczytałam, że krople z ksylometazoliną są szkodliwe dla dziecka i teraz już boję się na całego, że mogłam zrobić krzywdę mojemu dziecku. Czy któraś z was używała takich preparatów na początku ciąży? Czy mogę prosić o podzielenie się doświadczeniami?

• dd Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cały czas zatkany nos, ale niczego nie biorę. To podobno normalne i wynika z podwyższonego poziomu hormonów. Swoją drogą to czasem ten zatkany nos pozwala mi się trochę odciąć od tych wszystkich irytujących zapachów:)

69vc2j6.png
  • Eowina Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :) dd, niestety ja w dzień niucham całkiem dobrze, za to w nocy praktycznie się duszę. Podwójny pech...

• metax_a Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zatkany nos tylko w nocy i moja gin powiedziała, zeby kupić wodę morską w sprayu taką do nosa. Psikam tak po 2 razy do każdej dziurki i dmucham nos. A potem idę dalej smacznie spać.

0w28tj8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja na początku swojej pierwszej ciąży również borykałam się z zatkanym nosem. Rozmawiałam na ten temat z gin i pozwoliła mi a nawet wskazywała aby,m stosowała wodę morską . Polecam DisneMar ;) rewelka! ( psikałam dość często , kilka razy dziennie ;) )

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ