X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Loty, wakacje - 1 trymestr
Odpowiedz

Loty, wakacje - 1 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewcia123 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy latałyscie samolotem podczas 1 trymestru?

Ktoś miał jakieś złe doświadczenia?

Czy to na pewno bezpieczne?

Teraz 6 tydzień. Myślę o locie ok 10/ 11 tygodnia.

Lit do kilku h, w miejsce z przewidywalną florą bakteryjną.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciałam jak byłam w 7 tygodniu, miałam pozwolenie od mojej ginki. Wszystko rozbija się o to jak będziesz się czuła,czy nie będzie plamień i jak na to zapatruje się Twój lekarz. Dzieciątko będzie jeszcze małe, nie powinno to być jakieś niebezpieczne :)

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Ewcia123 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2024, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Leciałam jak byłam w 7 tygodniu, miałam pozwolenie od mojej ginki. Wszystko rozbija się o to jak będziesz się czuła,czy nie będzie plamień i jak na to zapatruje się Twój lekarz. Dzieciątko będzie jeszcze małe, nie powinno to być jakieś niebezpieczne :)

Lekarz mówi, że można ... Ale mam obawy:(

• Nejt Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia123 wrote:
    Lekarz mówi, że można ... Ale mam obawy:(
    Musisz sama sobie odpowiedzieć co jest dla Ciebie ważniejsze, bo jeśli masz pozwolenie od lekarza a i tak masz obawy, to bez sensu jechać, bo jedyne czego zaznasz na wyjeździe to stres czy z dzieciatkiem jest wszystko ok i relaks wtedy będzie żaden :(

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Floryda09 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten sam problem. Moj lekarz mowi ze ok, nie widzi przeszkod, ale moj lot to bedzie 9h non stop...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ