X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Loty, wakacje - 1 trymestr
Odpowiedz

Loty, wakacje - 1 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewcia123 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy latałyscie samolotem podczas 1 trymestru?

Ktoś miał jakieś złe doświadczenia?

Czy to na pewno bezpieczne?

Teraz 6 tydzień. Myślę o locie ok 10/ 11 tygodnia.

Lit do kilku h, w miejsce z przewidywalną florą bakteryjną.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciałam jak byłam w 7 tygodniu, miałam pozwolenie od mojej ginki. Wszystko rozbija się o to jak będziesz się czuła,czy nie będzie plamień i jak na to zapatruje się Twój lekarz. Dzieciątko będzie jeszcze małe, nie powinno to być jakieś niebezpieczne :)

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Ewcia123 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2024, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Leciałam jak byłam w 7 tygodniu, miałam pozwolenie od mojej ginki. Wszystko rozbija się o to jak będziesz się czuła,czy nie będzie plamień i jak na to zapatruje się Twój lekarz. Dzieciątko będzie jeszcze małe, nie powinno to być jakieś niebezpieczne :)

Lekarz mówi, że można ... Ale mam obawy:(

• Nejt Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia123 wrote:
    Lekarz mówi, że można ... Ale mam obawy:(
    Musisz sama sobie odpowiedzieć co jest dla Ciebie ważniejsze, bo jeśli masz pozwolenie od lekarza a i tak masz obawy, to bez sensu jechać, bo jedyne czego zaznasz na wyjeździe to stres czy z dzieciatkiem jest wszystko ok i relaks wtedy będzie żaden :(

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Floryda09 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten sam problem. Moj lekarz mowi ze ok, nie widzi przeszkod, ale moj lot to bedzie 9h non stop...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ