X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Mdłości
Odpowiedz

Mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zdaję sobie sprawę, że mdłości to normalny objaw ciąży, ale zastanawiam się, jak funkcjonujecie, kiedy Wam doskwierają? U mnie co jakiś czas pojawiają się wymioty, do 3 razy dziennie, choć od kilku dni staram się je jakoś przetrzymać, bo mam duży problem z piciem wody (po płynach mdli mnie najbardziej). Jest mi ciężko funkcjonować, do pracy nie chodzę, jestem strasznie słaba, nie mam na nic siły a mdłości są na tyle silne, że wykonywanie zwykłych czynności domowych staje się bardzo utrudnione, jak nie niemożliwe. Mąż na szczęście rozumie i wspiera, ale sama czuje się ze sobą, jakbym się rozczulała, jest mi aż wstyd, że tak to wygląda. :(

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 3 tyg mialam to samo. Całodzienne, silne mdlosci, wymioty. Wszystko co zblizalo sie do mojej buzi, czyli jedzenie, woda, szczoteczka do zebow itp powodowalo jeszcze mocniejsze mdlosci i wymioty. Przez te 3 tyg praktycznie tylko lezalam, bo nawet nie moglam siedziec tak mnie mdlilo. Tez plakalam, wkurzalam sie itp. W domu nie robilam nic i mialam to gdzies jak nawet nie moglam siedziec. Zeby miec cokolwiek w zoladku jadlam krakersy, po nich nie wymiotowalam. Niestety wszystkie antywymiotne rzeczy sa z imbirem, a ja jestem na niego uczulona.

Kilka dni temu przeszlo, zostaly delikatne mdlosci i lekkie oslabienie. Zaczelam cos jesc choc jeszcze rzadko i malo. Na usg bylam wczoraj i wszystko jest ok. Wiem, ze jeszcze mdlosci moga wrocic, ale dobre i te kilka dni odpoczynku.

Lez, odpoczywaj, miej miske przy lozku, jakies przegryzki. W koncu przejdzie. Powodzenia!

polamonola lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ