Mdłości w środkach komunikacji miejsckiej
-
Hej dziewczyny czy któraś z Was tak ma? Ja uwielbiam jeździć samochodem, autobusem i tramwajem. Nie raz z chłopakiem robiliśmy samochodowe wycieczki, czy kilka kółek wokół bloku. No uwielbiam jazdę. Ale od kiedy jestem w ciąży, jej nie znoszę, czuje każdą dziurę, każdy próg zwalniając, a mdli mnie straszecznie, jakbym nagle dostała choroby lokomocyjnej
-
Ja mam chorobę lokomocyjną i zawsze łapią mnie mdłości w długich podróżach autem, autobusem itd. W ciąży objaw ten z pewnością się nasila. Mi zdarzają się mdłości nawet do kilku razy dziennie i często z błahych powodów. Osobiście uważam, że zmiany jakie odczuwasz podczas jazdy w przeciwieństwie do kiedyś należą do jak najbardziej normalnych.
-
No więc mdłości zazwyczaj kończą się w I trymetrze, a pojawiają się ze względu na łożysko, które jest za to odpowiedzialne. Moje drogie nie wszystko co do tej pory robiłysmy nasz organizm będzie to przyjmował. Ciąża nie choroba ale stan odmienny i nie bez powodu. Tak też się zdarza że inne kobiety były bardzo aktywne a ciaża doprowadziła je do tego że potrafiły tylko spać tak się też zdarza i nie ma w tym nic niepokojącego:) przy drugim dziecku mam np. wiecej energii niż miałam przed ciążami:) to wszyło na plus ale wszystko do czasu:) Powodzenia:)
-
pakima wrote:No więc mdłości zazwyczaj kończą się w I trymetrze, a pojawiają się ze względu na łożysko, które jest za to odpowiedzialne. Moje drogie nie wszystko co do tej pory robiłysmy nasz organizm będzie to przyjmował. Ciąża nie choroba ale stan odmienny i nie bez powodu. Tak też się zdarza że inne kobiety były bardzo aktywne a ciaża doprowadziła je do tego że potrafiły tylko spać tak się też zdarza i nie ma w tym nic niepokojącego:) przy drugim dziecku mam np. wiecej energii niż miałam przed ciążami:) to wszyło na plus ale wszystko do czasu:) Powodzenia:)
tylko że ja mam mdłości tylko i wyłącznie po ruszeniu pojazdu. gdy wysiadam mdłości znikają jak ręką odjął -