WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Metypred
Odpowiedz

Metypred

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • H30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was bierze sterydy jak tak od którego tygodnia ciąży?

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana a Ty masz przepisany Metypred? Bo ja biore ale ze wzgledu na astme chociaz nie wiem czy i to mi nie pomogło w zajcsiu wciaże i mam nadzieje,zę ją utrzymam tym razem.
    Kochana pamietam <3

• H30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochana tak mam Metypred w celu prawidłowego rozwoju ciaży bo prawdopodobnie mój silny układ immunologiczny pozbywał się wszytskiego co obce, a zarodek dla niego też był obcy, przed owulacją brałam Pabi-Dexmaethasol (sterdyd) potem nie było sterydów a teraz od wizyty u lekarza dołączono metypred to była sugestia immunologa a ostateczną decyzję podjął ginekolog, myslę że ta decyzja jest słuszna choć na ulotce wyraźnie pisze aby kobiety w ciąży nie przyjmowały.Kochana no teraz to już utrzymamy te ciąże nasze kochane ....

inessa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metypred można brać również przy Rzs w czasie ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ