X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nie wiem nic . Pomocy ! jestem nowa .
Odpowiedz

Nie wiem nic . Pomocy ! jestem nowa .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Wczoraj dodałam post o tym że zrobiłam 3 testy i każdy był pozytywny . Na Usg nie widać pęcherzyka ale endometrium jest pogrubione . Dziś odebrałam wyniki badan : Progesteron 15,70
    Beta hcg 1754,58 .

Wizyte u lekarza mam dopiero na wtorek . Mam anemie , niedoczynność tarczycy . Boje się brać leki bo nie chce zaszkodzić fasolce . Nie ukrywam że ciąża jest nie planowana ale jestem bardzo szczęśliwa i nie chce zrobić nam krzywdy . Co wiecie na temat brania euthyroxu w ciąży ? Powinnam zakupić w aptece jakieś witaminy ? Liczę na cenne rady :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • alciak Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia euthyrox jest zalecany kobietom w ciąży przy problemach z tarczycą. Ważne jest, aby kontrolować wyniki by nie doprowadzić do zbyt wysokiego tsh, gdyż może on spowodować poronienie. Z pewnością powinnaś zażywać kwas foliowy, jeśli nie dostarczasz swojemu organizmowi odpowiedniej ilości witamin możesz brać również sumplementy właściwe dla 1 trymestru. Ja już przed staraniami o ciążę zażywałam kwas foliowy i preparat prenatal uno. Nie miałam niedoczynności tarczycy, ale TSH było odrobinę za wysokie i przyjmowałam jod, który pozwolił zbić zbyt wysokie wartości. Przez cały okres ciąży przyjmuję preparaty z jodem i kontroluję TSH. Pewnie poza kontrolami u ginekologa będą Cię czekały również wizyty kontrolne u endokrynologa.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :) jestem spokojniejsza :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja mam takie pytanie i nie bardzo wiem gdzie je zadac. Do jakiej temperatury trzeba "strzepnac" termometr rtęciowy żeby zmierzyć temp w pochwie nigdzie w becie tego nie ma ?? A czytam ze mierzą sobie dziewczyny tempke i chciałabym jeśli w tym cyklu się nie uda zacząć mierzyć w przyszłym

• zachiwa Debiutantka

Wysłany: 15 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eutyrox bierze się w ciąży jeżeli są ku temu wskazania, ja mam niedoczynność tarczycy i przez całą ciąże brałam, ale oczywiście dawkę musi dobrać lekarz, póki co proponuję brać taka jak dotychczas i poczekać na wizytę. Inne witaminy proszę skonsultować z ginekologiem i endokrynologiem również. Ogólne informacje o ciąży możesz znaleźć tu http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/ciaza.html Powodzenia

• alciak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Hej dziewczyny a ja mam takie pytanie i nie bardzo wiem gdzie je zadac. Do jakiej temperatury trzeba "strzepnac" termometr rtęciowy żeby zmierzyć temp w pochwie nigdzie w becie tego nie ma ?? A czytam ze mierzą sobie dziewczyny tempke i chciałabym jeśli w tym cyklu się nie uda zacząć mierzyć w przyszłym

Dombrusia, termometr rtęciowy jest za mało dokładny, jeśli chcesz mierzyć temperaturę musisz zaopatrzyć się w termometr elektroniczny, który wskazuje wartości z dwoma miejscami po przecinku. Kosztuje ok 20 zł, znajdziesz go w internecie/aptekach pod hasłem termometr owulacyjny.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak dzięki za odpowiedz :-)
    Pozdrawiam: -)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ