Nie wiem nic . Pomocy ! jestem nowa .
-
Cześć dziewczyny . Wczoraj dodałam post o tym że zrobiłam 3 testy i każdy był pozytywny . Na Usg nie widać pęcherzyka ale endometrium jest pogrubione . Dziś odebrałam wyniki badan : Progesteron 15,70
Beta hcg 1754,58 .
Wizyte u lekarza mam dopiero na wtorek . Mam anemie , niedoczynność tarczycy . Boje się brać leki bo nie chce zaszkodzić fasolce . Nie ukrywam że ciąża jest nie planowana ale jestem bardzo szczęśliwa i nie chce zrobić nam krzywdy . Co wiecie na temat brania euthyroxu w ciąży ? Powinnam zakupić w aptece jakieś witaminy ? Liczę na cenne rady
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Klaudia euthyrox jest zalecany kobietom w ciąży przy problemach z tarczycą. Ważne jest, aby kontrolować wyniki by nie doprowadzić do zbyt wysokiego tsh, gdyż może on spowodować poronienie. Z pewnością powinnaś zażywać kwas foliowy, jeśli nie dostarczasz swojemu organizmowi odpowiedniej ilości witamin możesz brać również sumplementy właściwe dla 1 trymestru. Ja już przed staraniami o ciążę zażywałam kwas foliowy i preparat prenatal uno. Nie miałam niedoczynności tarczycy, ale TSH było odrobinę za wysokie i przyjmowałam jod, który pozwolił zbić zbyt wysokie wartości. Przez cały okres ciąży przyjmuję preparaty z jodem i kontroluję TSH. Pewnie poza kontrolami u ginekologa będą Cię czekały również wizyty kontrolne u endokrynologa.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualnyHej dziewczyny a ja mam takie pytanie i nie bardzo wiem gdzie je zadac. Do jakiej temperatury trzeba "strzepnac" termometr rtęciowy żeby zmierzyć temp w pochwie nigdzie w becie tego nie ma ?? A czytam ze mierzą sobie dziewczyny tempke i chciałabym jeśli w tym cyklu się nie uda zacząć mierzyć w przyszłym
-
Eutyrox bierze się w ciąży jeżeli są ku temu wskazania, ja mam niedoczynność tarczycy i przez całą ciąże brałam, ale oczywiście dawkę musi dobrać lekarz, póki co proponuję brać taka jak dotychczas i poczekać na wizytę. Inne witaminy proszę skonsultować z ginekologiem i endokrynologiem również. Ogólne informacje o ciąży możesz znaleźć tu http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/ciaza.html Powodzenia
-
Dombrusia wrote:Hej dziewczyny a ja mam takie pytanie i nie bardzo wiem gdzie je zadac. Do jakiej temperatury trzeba "strzepnac" termometr rtęciowy żeby zmierzyć temp w pochwie nigdzie w becie tego nie ma ?? A czytam ze mierzą sobie dziewczyny tempke i chciałabym jeśli w tym cyklu się nie uda zacząć mierzyć w przyszłym
Dombrusia, termometr rtęciowy jest za mało dokładny, jeśli chcesz mierzyć temperaturę musisz zaopatrzyć się w termometr elektroniczny, który wskazuje wartości z dwoma miejscami po przecinku. Kosztuje ok 20 zł, znajdziesz go w internecie/aptekach pod hasłem termometr owulacyjny.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualny
-