niewidzialny pęcherzyk
-
Kochane kobietki pomocy . Zawsze mam regularne okresy co do dnia , teraz spóznia mi się 5 dzień . Zrobiłam 3 testy ciążowe , każdy z innej firmy i każdy wyszedł pozytywny . Dwie grube kreski chwile po wykonaniu testu . Poszłam do ginekologa i endometrium jest pogrubione ale nie widać pęcherzyka . Idę jutro na badania z krwi . Kiedy widać pęcherzyk ? Czy może sie okazać że to fałszywy alarm ?
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Klaudia0727 wrote:Kochane kobietki pomocy . Zawsze mam regularne okresy co do dnia , teraz spóznia mi się 5 dzień . Zrobiłam 3 testy ciążowe , każdy z innej firmy i każdy wyszedł pozytywny . Dwie grube kreski chwile po wykonaniu testu . Poszłam do ginekologa i endometrium jest pogrubione ale nie widać pęcherzyka . Idę jutro na badania z krwi . Kiedy widać pęcherzyk ? Czy może sie okazać że to fałszywy alarm ?
Za wcześnie na pęcherzyk Idź jutro na betę i powtórz ja po 48h, wtedy będziemy coś wiedzieć -
Klaudia spokojnie najwcześniej widać cokolwiek na USG w 5/6 tygodniu. Teraz najlepiej sprawdzić przyrost bety i spokojnie czekać na kolejną wizytę u lekarza. Wszystko zależy też od sprzętu, ale zwykle beta na poziomie ok 1000 i powyżej daje jakiś obraz na USG. Trzy pozytywne testy to już i tak powód do gratulacjiJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Wszyscy mnie w otoczeniu straszą że powinno byc widać... trochę bardziej ufam jednak doświadczonym osoba... ale i tak się martwię. Zgłasza że boli mnie brzuch jak na okres ... ale beta ładnie rośnie:)
Czekamy na Aurelie
Sprawdzałaś przyrost na kalkulatorze? Jeśli beta ładnie rośnie to znaczy, że na najbliższej wizycie zobaczysz już wszystko co trzeba, no może poza serduszkiem, bo nie zawsze pokazuje się tak szybko, zależy kiedy pójdziesz. Jeśli mocno się niepokoisz to może idź na prywatne USG? Strach i stres bywa czasem gorszy dla malucha kiedy masz wizytę? Koniecznie powiedz lekarzowi o bólu brzucha, progesteron też nie jest za wysoki możliwe, że zaleci Ci luteinę albo duphaston.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
alciak wrote:Sprawdzałaś przyrost na kalkulatorze? Jeśli beta ładnie rośnie to znaczy, że na najbliższej wizycie zobaczysz już wszystko co trzeba, no może poza serduszkiem, bo nie zawsze pokazuje się tak szybko, zależy kiedy pójdziesz. Jeśli mocno się niepokoisz to może idź na prywatne USG? Strach i stres bywa czasem gorszy dla malucha kiedy masz wizytę? Koniecznie powiedz lekarzowi o bólu brzucha, progesteron też nie jest za wysoki możliwe, że zaleci Ci luteinę albo duphaston.
Progesteron po 48 h ładnie się poprawił . Już byłam u lekarza widać pęcherzyk i jest wSzyszko w porządkualciak, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie