X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niska beta,brak ciazy na USG
Odpowiedz

Niska beta,brak ciazy na USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,o to moja historia.
    W czwartek 28 byłam w klice ginekologicznej.Ponowaz skierował mnie tam GP(przychodnia)mieszkam w UK. Znalazłam się tam ponieważ miałam infekcje pochwy.Okazyało się ze to zwykła grzybica.Ale ostatnio bolała mnie brzuch z prawej strony,przy pachwinie co powiedziałam oczywiście lekarzowi. Czasem ból promieniuje do nerki.W klinice pobrano mi krew i mocz.Zrobili mi test ciążowy i wyszły 2 pozytywne, zrobiono 2 ponieważ kreska była blada. Lekarz skierował mnie do szpitala w ten sam dzień.W szpitalu przeprowadzono mi wywiad i zadbali brzuch oraz pochwę. Powiedzieli ze może być to ciąża ektopowa lub poronienie. Kazano mi przyjść w piątek na USG.Zrobiono mi usg brzucha oraz dopochwowe,lekarz nic nie zauważył. Powiedziei ze muszę powtórzyć betę ponieważ jest bardzo niska 53,7. Betę miałam powtorzona w niedziele, niesty nie chcą mi udzielić informacji o wyniku(UK) Mam przyjść na USG w piątek i robić testy co dwa dni. Z nerwowo robię je codziennie.

Mam pcos, od 2 lat (staramy się,bez wspomagaczy) Odtatnia miesiączka 13 sierpnia, cyk od 18-37 dni. Co myśleć? Oszaleje do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:03

• monik84111 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jest niska jednak nie można nic stwierdzić jeśli nie zrobi się przynajmniej 2 razy i nie zobaczy czy wzrasta czy spada wiec w tej sytuacji tylko cierpliwość .niemalże żadnych leków podtrzymujacych ciążę np duphastpn?

monik84111
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie dostałam,nie podano mi nawet wyniku bety. Musiałam sama zapytać.
    Testy ciążowe wychodzą co raz bardziej wyraźne,mam nadziej ze to jest chociaż dobry znak.

• Karolinka181808 Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam dużo na różnym forum i z tą beta to różnie bywa sama aktualnie się zastanawiam nad swoia beta ale musimy być dobrej mysli

Karolinka181808

Wysłany: 3 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 29 dniunia cyklu moja beta była 170 dziś robilam kolejna i 1083 czy myślicie że jest dobrze ?

Karolinka181808

Wysłany: 3 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza betę robiłam 29.09 a druga 3.10

Karolinka181808
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka w necie sa kalkulatory - wystarczy wpisać w Google.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

Napisałam Ci w innym poście ze masz dobry przyrost poza tym są kalkulatory w int i można sprawdzić

monik84111
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 3 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje

• monik84111 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylviazz
    karolina

prawda jest taka ze wszystkie watpliwosci rozwieje badanie usg, ktore potwierdzi widoczny pecherzyk ciazowy z cialkiem zoltym i zarodkiem, wiec nic tylko cierpliwosc , beta jesli rosnie to dobry znak..trzymajcie sie dziewczyny

monik84111
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 6 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie Beta wzrosła a pęcherzyk jest widoczny na usg ;)

Ha lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też byłam w usg widoczny pecherzyk ciazowy byłam na wizycie w 4 tyg i 5 dniu czy to normalne że nie ma jeszcze zarodka ?

Karolinka181808
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 7 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nie ma lekarz trochę mnie nastraszył, bo powiedział ze powinno być już widać.Nastepne Usg mam za tydzień. Mam nadzieje ze jednak się udało i zobaczymy zarodek,bo przecież jeszcze tydzień temu nie było nic wsiadać ;)

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka181808 wrote:
    Hej ja też byłam w usg widoczny pecherzyk ciazowy byłam na wizycie w 4 tyg i 5 dniu czy to normalne że nie ma jeszcze zarodka ?
    Jasne,że w tym tygodniu to normalne. Dopiero w późniejszym usg koło 7 tygodnia już widać piękny zarodek z bijącym serduszkiem :D

Sylviazzz lubi tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Sylviazzz Znajoma

Wysłany: 7 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie straszy ze to może być puste jajo ale do zapłodnię mogło dojść w 7.09 lub 16-17.09. Wydaje mi się ze doszło Do zapłodnienia jednak między 16-17.09. Niesty każdy lekarz patrzy na datę mojej ostatniej miesiączki i mnie straszy. Szczerze mówiąc wolałbym się dowiedzieć o ciazy toche później bo na tym etapie jest strasznie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ