Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Obniżając się temperatura w 6 tygodniu ciazy
Odpowiedz

Obniżając się temperatura w 6 tygodniu ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy boję się bo od 3 dni spada mi temp jestem w 6 tyg ciąży.pewnie poziom progesteronu niski.co robić?Nie chce stracić dzidzi;-/ mierze rano i ostatnio Max 36.77 nie wiecej

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zbadać poziom progesteronu, zrobić betę lub zadzwonić do lekarza? Nie widzimy Twojego wykresu więc ciężko stwierdzić czy to niepokojący spadek.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek temp. oznaczal obnizenie progesteronu dlatego lepiej kontrolowac jego poziom.

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • alciak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię, u mnie temperatura to w ogóle był koszmar... widziałam, kiedy doszło do zagnieżdżenia, bo wtedy odnotowałam spadek do 36,44; ale od tamtej pory mój wykres szalał, a ja razem z nim... na zmianę było 36,67 - 36,6 - 36,8 - 36,6 w pewnym momencie przestałam mierzyć, bo co drugi dzień byłam pewna, że zaraz nadejdzie miesiączka. Czytałam, że wiele kobiet rzuciło termometr w kąt po pozytywnym teście ciążowym, zrobiłam to samo widząc te skoki. Na początku ciąży jeszcze zdarzyło mi się, że niejednokrotnie w ciągu dnia mierzyłam temperaturę, kiedy czułam się źle i obawiałam się początku infekcji, wtedy najczęściej miałam 36,6 co też wydawało mi się dziwne i wzbudzało mój niepokój.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ