X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Olejek rycynowy w ciąży
Odpowiedz

Olejek rycynowy w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś wie, czy olejek rycynowy stosowany zewnętrznie na włosy, brwi i rzęsy w I trymestrze ciąży jest bezpieczny? Czytałam, że nie wolno go spożywać, ale co jeśli używany jest w celach kosmetycznych? Ktoś coś? :-)

x8qc98p.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu tyle znalazłam:

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/stosowanie-oleju-rycynowego-przez-kobiety-w-ciazy

Sama nie mam doświadczeń..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ