X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Opieka nad żoną w ciazy-L4 męża
Odpowiedz

Opieka nad żoną w ciazy-L4 męża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaSzymka Nowa

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jestem w 8 tyg.ciazy i zaczęłam źle się czuć, mam nudności i jest mi słabo chodzę senna i skolowana, mamy synka rocznego którego często noszę na rękach. Czy mialyscie taką sytuacj, że mąż brał zwolnienie na opiekę na Was w takiej sytuacji? Nie lubię się nad sobą uzalac, ale chyba pomoc męża będzie konieczna... jak długo może być na takim zwolnieniu i od jakiego lekarza? Pozdrawiam

• justa. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie na opiekę na osobę dorosłą max 14 dni w roku. Mi zwolnienie dla męża na opiekę na mnie po porodzie wystawiał ginekolog.

Może ktoś inny z rodziny mógłby Ci pomóc przy dziecku?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MamaSzymka Nowa

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź. Niestety nikt inny nie pomoże na tyle co mąż, mam nadzieję, że będzie lepiej z dnia na dzień. Nie znałam takiego stanu, gdyż w poprzedniej ciąży czułam się bardzo dobrze. Pozdrawiam!

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż nie moze wziać opieki na dziecko?

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ