X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Opieka nad żoną w ciazy-L4 męża
Odpowiedz

Opieka nad żoną w ciazy-L4 męża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaSzymka Nowa

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jestem w 8 tyg.ciazy i zaczęłam źle się czuć, mam nudności i jest mi słabo chodzę senna i skolowana, mamy synka rocznego którego często noszę na rękach. Czy mialyscie taką sytuacj, że mąż brał zwolnienie na opiekę na Was w takiej sytuacji? Nie lubię się nad sobą uzalac, ale chyba pomoc męża będzie konieczna... jak długo może być na takim zwolnieniu i od jakiego lekarza? Pozdrawiam

• justa. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie na opiekę na osobę dorosłą max 14 dni w roku. Mi zwolnienie dla męża na opiekę na mnie po porodzie wystawiał ginekolog.

Może ktoś inny z rodziny mógłby Ci pomóc przy dziecku?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MamaSzymka Nowa

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź. Niestety nikt inny nie pomoże na tyle co mąż, mam nadzieję, że będzie lepiej z dnia na dzień. Nie znałam takiego stanu, gdyż w poprzedniej ciąży czułam się bardzo dobrze. Pozdrawiam!

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż nie moze wziać opieki na dziecko?

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ