Pezeziernosc karkowa
-
SSunny' wrote:Mam pytanie .Kiedy dokładnie mislyscie badanie NT. Jaki wam wyszedł wynik NT i długość CRL. Ja jutro idę na badanie . To będzie 13 tydzien i 4 dzien.
Sunny dlaczego masz tak późno badania? To się wykonuje ostatecznie do 13+6 dni czyli łapiesz sie na styk. Najlepiej iśc na to badanie po skończonym 12 tyg, żeby był ewentualnie czas na szerszą diagnostykę czy powtórzenie USG. W twoim przypadku jeśli cos by odpukać wyszło niejednoznacznie to będzie problem. Teraz to już trudno ale dziwię się że lekarz nie kazał ci przyjść wcześniej.bluszczynka -
Mała1106 wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa i nie wiem czy taki temat już był czy nie ale chciałam zapytać czy miałyście może test PAPP-A i Bhcg? Jeśli tak to napiszcie czy bać się na zapas czy też nie.Nie ukrywam że boję się tego testu...
nie bój się, sam test niewiele Ci mówi, dopiero w połączeniu z usg, wpisaniu wszystkiego do spaecjalnego programu obliczają Ci ryzyko. Wpływ na wynik ma mnóstwo rzeczy, min Twój wiek i inne rzeczy. Lekarz wszystko Ci wyjaśni, stres jest w ciąży niewskazany, nie martw się na zapasJagna 24.01.2018
-
Szmaragdowa wrote:nie bój się, sam test niewiele Ci mówi, dopiero w połączeniu z usg, wpisaniu wszystkiego do spaecjalnego programu obliczają Ci ryzyko. Wpływ na wynik ma mnóstwo rzeczy, min Twój wiek i inne rzeczy. Lekarz wszystko Ci wyjaśni, stres jest w ciąży niewskazany, nie martw się na zapas
kurcze bo ja tak mam że naczytam się różnych historii a później panikuję;-)a jeszcze mam takie pytanie pierwsze jest wykonywane usg a następnie pobierana krew?i czy to lekarz ginekolog pobiera próbkę czy trzeba to gdzie indziej zrobić?pogubiłam się w tym trochę -