X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pezeziernosc karkowa
Odpowiedz

Pezeziernosc karkowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie .Kiedy dokładnie mislyscie badanie NT. Jaki wam wyszedł wynik NT i długość CRL. Ja jutro idę na badanie . To będzie 13 tydzien i 4 dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:02

ckaidqk3xa4elisy.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam najpierw 12+3 -nt 1.7 crl 6cm
    A później 13+2 -nt 1.9 crl 7.87cm

geeky-2017-12-12.jpg
  • bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Mam pytanie .Kiedy dokładnie mislyscie badanie NT. Jaki wam wyszedł wynik NT i długość CRL. Ja jutro idę na badanie . To będzie 13 tydzien i 4 dzien.

Sunny dlaczego masz tak późno badania? To się wykonuje ostatecznie do 13+6 dni czyli łapiesz sie na styk. Najlepiej iśc na to badanie po skończonym 12 tyg, żeby był ewentualnie czas na szerszą diagnostykę czy powtórzenie USG. W twoim przypadku jeśli cos by odpukać wyszło niejednoznacznie to będzie problem. Teraz to już trudno ale dziwię się że lekarz nie kazał ci przyjść wcześniej.

bluszczynka
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chyba jakoś w 13+0, NT 1,7 a CRL nieco ponad 6 cm.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na styk było lekarz mi napisał terminy od 30 maja do 10 czerwca. Akurat wtedy był wolny termin.Dzidziuś miał już 8, 4 cm. Czyli górną granicą ale przeziernosc wyszła 1,7 . Kości nosowe obecne. Wszystko udało się zmierzyc☺

ckaidqk3xa4elisy.png
  • bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetnie że wszystko Ok :)

bluszczynka
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dziś - 12t5d, wg CRL (70,6mm) wiek ciążowy 13+2, NT wyszło 1,8mm :)

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Mała1106 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa i nie wiem czy taki temat już był czy nie ale chciałam zapytać czy miałyście może test PAPP-A i Bhcg? Jeśli tak to napiszcie czy bać się na zapas czy też nie.Nie ukrywam że boję się tego testu...:-(

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała1106 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa i nie wiem czy taki temat już był czy nie ale chciałam zapytać czy miałyście może test PAPP-A i Bhcg? Jeśli tak to napiszcie czy bać się na zapas czy też nie.Nie ukrywam że boję się tego testu...:-(

nie bój się, sam test niewiele Ci mówi, dopiero w połączeniu z usg, wpisaniu wszystkiego do spaecjalnego programu obliczają Ci ryzyko. Wpływ na wynik ma mnóstwo rzeczy, min Twój wiek i inne rzeczy. Lekarz wszystko Ci wyjaśni, stres jest w ciąży niewskazany, nie martw się na zapas :)

Jagna <3 24.01.2018
  • Mała1106 Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    nie bój się, sam test niewiele Ci mówi, dopiero w połączeniu z usg, wpisaniu wszystkiego do spaecjalnego programu obliczają Ci ryzyko. Wpływ na wynik ma mnóstwo rzeczy, min Twój wiek i inne rzeczy. Lekarz wszystko Ci wyjaśni, stres jest w ciąży niewskazany, nie martw się na zapas :)

kurcze bo ja tak mam że naczytam się różnych historii a później panikuję;-)a jeszcze mam takie pytanie pierwsze jest wykonywane usg a następnie pobierana krew?i czy to lekarz ginekolog pobiera próbkę czy trzeba to gdzie indziej zrobić?pogubiłam się w tym trochę:-/

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tego samego dnia, najpierw krew u pielęgniarki a za chwilę usg. Co do samego testu to ja się stresowałam na początku, ale później przestałam szperać po necie i odpuściłam ;)

<3Wbwmp2.png <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ