piersi w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam zmartwienie odnośnie bólu piersi. Po owulacji moje piersi były bardzo wrazliwe i nabrzmiałe, a około 29dc stały się miększe i mniej bolesne, więc myslałam że to zwiastun miesiączki. W 31dc (dziś 34) zrobiłam test, który był pozytywny ale martwią mnie te piersi, bo gdzies czytałam że dziewczyna przestała mieć wrażliwe piersi i poroniła. Już mam paranoje i cały czas macam piersi czy są jeszcze bolesne. Czy któraś z was tak miała i nie oznaczało to nic złego?
Drugie pytanie, to co będzie widać na usg 3 tyg. po ZAPŁODNIENIU?? -
Spokojnie, moja droga ja jestem w 9 tc i też bardzo zwracam na to uwagę. Raz mnie bolą i to strasznie, a np teraz kilka dni miałam spokój. I już zaczęłam się martwić aż tu znów ból jest okropny, szczególnie z rana. Więc uszy do góry i nie wsłuchuj się aż tak bardzo w swoje ciało bo można zwariować
-
nick nieaktualny
-
Mnie nigdy nie bolały piersi przed, ani w trakcie miesiączki. Natomiast zaczęły zaraz po szczęśliwej owulacji. Nie był to ból całych piersi tylko ich bocznej części. teraz przeniósł się na przód, także jest bardzo wędrujący. Za to moim największym problem są niezwykle wrażliwe i wiecznie sterczące sutki!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:rybkunia- niestety nie robiła. Mieszkam na wsi. do laboratorium mam daleko i pracuję od rana. Nie mam szans pojawić się w lab na czczo. Czekam na badania u gin, jeśli on każe zrobić to razem z innymi badaniami krwi będę działać.
-
A ja troche z innej beczki...
Jak sie kupuje stanik w ciazy? Tzn w jakim tempie piersi rosna, jak dobrac rozmiar?marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
nick nieaktualny
-
mary84 wrote:A ja troche z innej beczki...
Jak sie kupuje stanik w ciazy? Tzn w jakim tempie piersi rosna, jak dobrac rozmiar?
Myślę, że u każdej z dziewczyn piersi rosną w swoim tempie. Ja już na początku ciąży musiałam zmienić na większy, na następny rozmiar przeszłam gdzieś w połowie ciąży, a kolejny pod sam koniec. Pierwszy biustonosz po porodzie (do karmienia) miałam z miseczką F a przed ciążą miałam C.mary84 lubi tę wiadomość