Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Pierwsza wizyta u ginekologa
Odpowiedz

Pierwsza wizyta u ginekologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiki121 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u ginekologa. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 5 marca. Na zdjęciu usg pokazał się zarodek wielkości 6mm a to za mało jak na 7 tydzień ( lekarz mówił, że to 7 tydzień) Co jest nie tak? lekarz mówił tylko o zarodku. Na zdjęciu widać tylko małą,czarną plamkę. Czy są jakieś szanse na pozytywne rozwiązanie tej sytuacji? Czego się spodziewać?

• Wiki121 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.photoblog.pl/aniucha121/174391607 tak wygląda zdjęcie usg :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w piątek, OM miałam 4.marca (mam dłuższe cykle ok.30, 34 dni, różnie). Moje dzieciątko ma 3mm i lekarka powiedziała, że na tym etapie jest w porządku. Mówił coś o serduszku?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Wiki121 Nowa

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówił, nawet tego nie sprawdzał... Mówił tylko,że zarodek jest za mały i że nie wiadomo jak to będzie. Idę jutro do innego ginekologa,ale trochę mnie martwi to, co powiedział.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ