X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Piwo przed terminem spodziewane miesiaczki
Odpowiedz

Piwo przed terminem spodziewane miesiaczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Strasznie się nakrecilam.długo starlismy i dzidzie. Teraz też myślałam że nic z tego czułam się typowo jak na okres. Dałabym rękę uciąć ze przyjdzie. W 26 dniu cyklu wypilam 3 piwa. A 28 dwa kieliszki nalewki. Ogólnie nie piję. Ale wypadło akurat spotkanie ze znajomymi .Cykle mam 28 -29 dniowe. Okres się spoznial zrobiłam test i wyszlu dwie kreski☺czy mogłam zaszkodzić dzidz.?

ckaidqk3xa4elisy.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że zaszkodzić może każda ilość alkoholu na każdym etapie ciąży. Z drugiej strony ludzie piją alkohol. Kobiety również. Najważniejsze abyś teraz go unikała :). Pozatym ilość którą wypiłaś nie jest duża wiec sądze iż nie zaszkodziła dziecku. Najważniejsza teraz jest wizyta u ginekologa, pierwsze USG. Nie ma co panikować. Pamiętaj, że jest wiele kobiet które piją nawet w ciąży a dziecko jest zdrowe, oczywiscie nie mówię o skrajnych przypadkach alkoholizmu, ale np. Wypiją odrobine piwa czy wina. Sama zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży miałam imprezy na których też piłam alkohol a na chwile obecna (28tc) wygląda na to że z dzieckiem jest w porzadku i oby tak zostało. Mój ginekolog powiedział mi któregoś razu, że sam alkohol jest bardziej bezpieczny niż palenie papierosów, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 10:58

SSunny' lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Hej. Strasznie się nakrecilam.długo starlismy i dzidzie. Teraz też myślałam że nic z tego czułam się typowo jak na okres. Dałabym rękę uciąć ze przyjdzie. W 26 dniu cyklu wypilam 3 piwa. A 28 dwa kieliszki nalewki. Ogólnie nie piję. Ale wypadło akurat spotkanie ze znajomymi .Cykle mam 28 -29 dniowe. Okres się spoznial zrobiłam test i wyszlu dwie kreski☺czy mogłam zaszkodzić dzidz.?

Podrzucam Ci link - na pewno się uspokoisz po tym artykule :) Sama miałam takie rozterki, bo nie dość że alkohol to potem jeszcze brałam zakazane leki przed terminem okresu w szczęśliwym cyklu ;) .
    https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/

Choć wiadomo - teraz unikaj alkoholu. No i nie stresuj się bo to szkodzi maleństwu :)

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Podrzucam Ci link - na pewno się uspokoisz po tym artykule :) Sama miałam takie rozterki, bo nie dość że alkohol to potem jeszcze brałam zakazane leki przed terminem okresu w szczęśliwym cyklu ;) .
    https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/

Choć wiadomo - teraz unikaj alkoholu. No i nie stresuj się bo to szkodzi maleństwu :)
    Dziekuje☺przeczytałam wszystkie fora na ten temat☺już mi się wszystko na fioletowo święci. No i oczywiście wcale mnie to nie U spokoilo. wierzę że mamaginekolog ma rację. Jest parę takich opinii ze na poczatku nie zaszkodzi. Jestem straszną panikara. Mąż i przyjaciółką nie mogą mnie już slychac☺dlatego najlepsze sa żywe przypadki ☺

ckaidqk3xa4elisy.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stałam się bardzo strachliwa po poronieniu, którego przyczyną była na 90 procent bostonka jaka synek przyniósł z przedszkola. Ale teraz musi być wszystko dobrze☺

ckaidqk3xa4elisy.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wpadałabym w paranoję ;] Regularnie meliniarskie chlanie oczywiście może zaszkodzić, natomiast piwo czy wino po prostu przy meczu na imprezie - w zasadzie niemal do 8 tygodnia nie wyrządzi szkody. Natura dobrze to sobie obmyśliła, dając czas na zorientowania się, że się jest w ciąży :P
    Oczywiście i ja nie piłam od samego pozytywnego testu, bo po co, ale...są przypadki, że kobieta orientuje się w 6-7 tygodniu, i wcześniej spożyty alkohol tak naprawdę w normalnych ilościach nie ma znaczenia, bo dziecko jeszcze nie je "z nas". Dopiero później każda ilość może dac niedobre efekty.

gabi544 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko moja kuzynka niezorientowana się do 8 tyg że jest w ciąży( nie starała się) a że prowadziła imprezowy styl życia za kołnierz nie wylewała ;) synek jest zdrowy

SSunny' lubi tę wiadomość

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu nawet położna u lekarza powiedziała, że "od czasu do czasu pół lampki nie zaszkodzi".
    Odkąd się staramy piję sporadycznie, tylko przy @ i negatywnym teście. Ostatnio jak korzystałam, to się upiłam połową kieliszka wina ;-)
    I zupełnie mi nie brakuje.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • bluszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie bój na tym etapie zarodek odzywia się z ciałka żółtego, nie ma jeszcze łożyska ani przepływu pępowinowego. Bardziej bym się stresowała np. zdjęciem RTG niż alkoholem

bluszczynka
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak niewiedzialam o pierwszej ciąży pojechałam z obecnym teraz mężem do kumpla i piliśmy wódkę. Ledwo trzymałam się na nogach. Dziecku nic nie jest. A za chwilę będzie miała 4 latka.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ