X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienia - acard i heparyna
Odpowiedz

Plamienia - acard i heparyna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ka.el30.08.20 Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała czasami śluz koloru beżowego/kawy z mlekiem podczas brania acardu i heparyny na początku ciąży? To nie tyle plamienie a raz na dwa dni pojawia się taki śluz o takiej barwie.

• Faelwen90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nie wiem czy pomogę, bo nie przyjmuję ani heparyna ani acardu, ale też zauważyłam u siebie taki śluz. Byłam z tym u lekarza, miałam badanie USG i nie wiadomo skąd to...
    Od początku ciąży biorę Duphaston 2x1 tabletka. Przez ten dziwny śluz mam teraz brać Duphaston 3x2 tabletki przez 4 dni a potem 3x1. Biorę zwiększoną dawkę drugi dzień i ten śluz prawie zniknął, więc jestem dobrej myśli.
    Może powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem?

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ