X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienia przed okresem również w ciąży
Odpowiedz

Plamienia przed okresem również w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Heavenlyfire Nowa

Wysłany: 15 maja 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Potrzebuje informacji i wsparcia bo bardzo się stresuje.
    Staraliśmy się o dziecko od 5 miesięcy, byłam przekonana że coś jest ze mną nie tak bo od kilku miesięcy przed każdą miesiączką plamiłam, nawet 7 dni przed... owulacja potwierdzona w każdym cyklu odkąd się staraliśmy, progesteron 7dpo raz 22 a raz 19 przy normie do 15.
    Wszystkie podstawowe badania w normie.
    W tym cyklu 11po zobaczyłam blade kreski na dwóch testach, na szczęście na ten sam dzień byłam umówiona do ginekologa, który stwierdził że wszystko wygląda ciążowo ale lekkie plamienie jest. Dostałam progesteron 2x1. Wzięłam jedna wieczorem i rano pojechałam na badania, z których beta wyszła 65.9 a progesteron 33. Więc wszystko jest ok. A ja dziś 14po i plamie jeszcze bardziej, to takie wodniste brązowe uprawy. Dziś będę powtarzać bete po ponad 48h ale jestem w ogromnym stresie i zastanawiam się czy to plamienie oznacza tylko najgorsze. Jeśli któraś ma jakieś podobne doświadczenia to dajcie znać..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ