WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Podstawowa temp. ciała 8/9 tydz
Odpowiedz

Podstawowa temp. ciała 8/9 tydz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie. Jaka jest? Czy nadal podwyższona czy normalna? A jeśli podwyższona to o ile? Pytam, bo niestety na ostatniej prostej 1 trym dopadła mnie grypa :( gorączka nie super wysoka bo dziś 37,6 ale kaszel okrutny i boję się jaki wpływ będą miały te skurcze na dzidziusia, szczególnie że nawet nie czuję teraz żadnych objawów ciąży tylko choroby :( ale wracając do temp zastanawiam się ile musi być, żebym wiedziała, że gorączka spadła.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura przez pierwszy trymestr musi się utrzymywać na wyższym poziomie. Jest to warunek utrzymania prawidłowej ciąży. Nie powinna spaść poniżej linii podstawowej( tej która była przed owulacją). Podwyższoną temperaturę przy gorączce z powodu infekcji uznaje się od 37,5 stopni wzwyż. Nie wiem kochana jaką miałaś temperaturę przed infekcją. Ważne żeby przez pierwszy trymestr utrzymywała się powyżej linii podstawowej. Czasem jest to tylko 0,2 stopnia wyżej a czasem 0,5. Każda ma inaczej.

hchys65g1ies69s4.png[/url]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ