X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu
Odpowiedz

Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. jestem przerzona . jedna ciaze poroniłam w 8 tygodniu ciąży. Mam podwyższone ANA. Moje leki teraz to acard encorton i heparyna w zastrzykach. jestem juz co prawda w 13 tygodniu ciazy ale kurde ten encorton odstawilam juz w 11 tygodniu ciazy. tak mi kazal lekarz. brlam do 10 tygodnia 5 mg a potem odstawialam. z tego co czytam to tutaj dziewczyny biora do 20 tygodnia a ja tak krotko. boje sie ze przez to juz nie zoabce bjacego serduszka na usg 6 sierpnia. czy mm prawo sie obawiac????

poooomocy
  • palyna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co myśle ze nie masz się co martwić. Mi lekarz kazał brać encorton do 12 tygodnia ciąży po pozytywnym teście .

palyna
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od lekarza i od sytuacji danej osoby. Ja w piątek zacznę 20tc i nadal biorę 10mg encortonu. Ale moja ginka woli to utrzymac bo chorobe jelit mam wyciszona dzieki temu. A gdybym miała zaostrzenie to czekałaby mnie niezla jazda. Zobacze co zdecyduje dalej na wizycie 8 sierpnia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ