X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu
Odpowiedz

Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. jestem przerzona . jedna ciaze poroniłam w 8 tygodniu ciąży. Mam podwyższone ANA. Moje leki teraz to acard encorton i heparyna w zastrzykach. jestem juz co prawda w 13 tygodniu ciazy ale kurde ten encorton odstawilam juz w 11 tygodniu ciazy. tak mi kazal lekarz. brlam do 10 tygodnia 5 mg a potem odstawialam. z tego co czytam to tutaj dziewczyny biora do 20 tygodnia a ja tak krotko. boje sie ze przez to juz nie zoabce bjacego serduszka na usg 6 sierpnia. czy mm prawo sie obawiac????

poooomocy
  • palyna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co myśle ze nie masz się co martwić. Mi lekarz kazał brać encorton do 12 tygodnia ciąży po pozytywnym teście .

palyna
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od lekarza i od sytuacji danej osoby. Ja w piątek zacznę 20tc i nadal biorę 10mg encortonu. Ale moja ginka woli to utrzymac bo chorobe jelit mam wyciszona dzieki temu. A gdybym miała zaostrzenie to czekałaby mnie niezla jazda. Zobacze co zdecyduje dalej na wizycie 8 sierpnia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ