Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu
Odpowiedz

Poszukuje pilnej pomocy w sprawie ANA i encrtonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. jestem przerzona . jedna ciaze poroniłam w 8 tygodniu ciąży. Mam podwyższone ANA. Moje leki teraz to acard encorton i heparyna w zastrzykach. jestem juz co prawda w 13 tygodniu ciazy ale kurde ten encorton odstawilam juz w 11 tygodniu ciazy. tak mi kazal lekarz. brlam do 10 tygodnia 5 mg a potem odstawialam. z tego co czytam to tutaj dziewczyny biora do 20 tygodnia a ja tak krotko. boje sie ze przez to juz nie zoabce bjacego serduszka na usg 6 sierpnia. czy mm prawo sie obawiac????

poooomocy
  • palyna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co myśle ze nie masz się co martwić. Mi lekarz kazał brać encorton do 12 tygodnia ciąży po pozytywnym teście .

palyna
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od lekarza i od sytuacji danej osoby. Ja w piątek zacznę 20tc i nadal biorę 10mg encortonu. Ale moja ginka woli to utrzymac bo chorobe jelit mam wyciszona dzieki temu. A gdybym miała zaostrzenie to czekałaby mnie niezla jazda. Zobacze co zdecyduje dalej na wizycie 8 sierpnia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ