X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pozytywny test ciążowy, negatywna Beta
Odpowiedz

Pozytywny test ciążowy, negatywna Beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olgie Nowa

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jestem dopiero 10 dzien po owulacji, dzisiaj rano postanowiłam zrobić test ciążowy(ekstra czuły), który był wyraźnie pozytywny. Poleciałam więc żeby mieć pewność od razu na badania z krwi, gdzie Beta hcg wyszła 2.30 mlU/ml. Nie wiem co mam o tym myśleć, strasznie się z mężem ucieszyliśmy na widok tego pozytywnego testu. Proszę o pomoc czy hcg może jeszcze wzrosnąć?

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik był od razu pozytywny czy po jakimś czasie, jak test był suchy ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Olgie Nowa

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik pozytywny wyszedł po ok 30 sekundach, i taki został aż do wyschnięcia, potem kreska znikneła. Dzisiaj powtórka testu z samego rana i też pozytywny wyszedł, bardzo wyraźnie kreska wyszła praktycznie natychmiast i już nie znika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 08:48

• Ola_Pola Koleżanka

Wysłany: 1 września 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Są jakieś pojedyncze przypadk testu ciążowego pozytywnego bez ciąży, ale nie ma co myśleć o najgorszym. Poczekaj trzy dni i zrób betę raz jeszcze.

ckaiyx8dv7bnq9lq.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałaś test sikany? Może jeden trafił się wadliwy
    Powtórz betę, jak sikańce dalej będą pozytywne idź koniecznie do lekarza ;)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ