X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pozytywny test ciążowy, negatywna Beta
Odpowiedz

Pozytywny test ciążowy, negatywna Beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olgie Nowa

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jestem dopiero 10 dzien po owulacji, dzisiaj rano postanowiłam zrobić test ciążowy(ekstra czuły), który był wyraźnie pozytywny. Poleciałam więc żeby mieć pewność od razu na badania z krwi, gdzie Beta hcg wyszła 2.30 mlU/ml. Nie wiem co mam o tym myśleć, strasznie się z mężem ucieszyliśmy na widok tego pozytywnego testu. Proszę o pomoc czy hcg może jeszcze wzrosnąć?

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik był od razu pozytywny czy po jakimś czasie, jak test był suchy ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Olgie Nowa

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik pozytywny wyszedł po ok 30 sekundach, i taki został aż do wyschnięcia, potem kreska znikneła. Dzisiaj powtórka testu z samego rana i też pozytywny wyszedł, bardzo wyraźnie kreska wyszła praktycznie natychmiast i już nie znika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 08:48

• Ola_Pola Koleżanka

Wysłany: 1 września 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Są jakieś pojedyncze przypadk testu ciążowego pozytywnego bez ciąży, ale nie ma co myśleć o najgorszym. Poczekaj trzy dni i zrób betę raz jeszcze.

ckaiyx8dv7bnq9lq.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałaś test sikany? Może jeden trafił się wadliwy
    Powtórz betę, jak sikańce dalej będą pozytywne idź koniecznie do lekarza ;)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ