X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Problemy z tarczycą w ciąży
Odpowiedz

Problemy z tarczycą w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH 3,9, a FT 4 1,03 (normy 0,83-1,43) FT3 4,18 (normy 3,00-4,70). Jestem w 3tyg+3 dn. Byłam dziś u endokrynologa i przepisał mi lek Euthyrox 25, boję się że jest to za mała dawka ze względu na moje wysokie TSH. Lekarz mówił, że w ciąży nie jest najważniejsze TSH tylko FT4 i FT3, a ja mam je w normie, więc mówił że nie jest tak źle. Co myślicie o tej dawce? Nie powinna być wyższa? Dwie ciąże już poronilam więc trochę się obawiam😐

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ