X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Prosze o pomoc. tymianek i podbiał w ciąży
Odpowiedz

Prosze o pomoc. tymianek i podbiał w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pesymistka Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krótkie pytanie. jestem w 7 tygodiu ciąży, od paru dni lekko mnie bolało w gardle. plukalam gardlo solą ale potem mialam suchość w gardle. mialam w domu tabletki z tymiankiem i podbiałem i wybrałam dwie ostatnie tabletki . teraz przeczytałam że szkodzi w ciąży, chociaż nie wiem co wywołuje bo wszedzie pisza ze szkodza ale co dokladnie robi nikt nie wie. czy cos moglam zaszkodzic dziecku dwoma tabletkami? co szkodzi w tym calym tymianku i podbiale???

pesymistka
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zaszkodzilas, nie wiem, jednak na przyszłość - jest linia leków Prenalen dla kobiet w ciąży. Sa tabletki na gardlo, syrop, jakis spray do nosa. Ja używałam ostatnio tabletek na.gardlo i syropu bo coś mnie brało, "leczenie" trwało trochę dłużej, wypilam całą butelke syropu, prawie cale opakowanie tabletek, ale juz jest ok. A są bezpieczne w ciąży :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ