X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przejście na UoP
Odpowiedz

Przejście na UoP

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcy Koleżanka

Wysłany: 15 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Pracuję aktualnie na umowie zleceniu w szkole jako nauczyciel. Chciałabym przejść na UoP, myślałam o tym już podczas samego planowania ciąży/starania się o dziecko, ale jakoś się zbierałam długo i już II semestr się zaczął. Trochę się obawiam iść do dyrektorki z prośbą o zmianę umowy, że niby po co czy coś? Myślicie, że się będzie dopytywać? A jak będzie, to lepiej powiedzieć o tym powiększaniu rodziny czy lepiej nie? Dodam, że to szkoła PRYWATNA jest 🥴 a ja jestem w trakcie przygotowania pedagogicznego (skończę w czerwcu), jednak na spokojnie mogę przejść na UoP, jeśli się zgodzą (podobnie ak przyjęcie mnie do pracy jeszcze bez tej kwalifikacji). Czyli kwestia perswazji? 🤔
    Zawsze mogę powiedzieć, że do tej pory ta umowa mi odpowiadała ze względu na ulgi podatkowe (student). Albo że... Chciałbym tam przecież już zostać. Najchętniej to bym nie pytała, tylko wbiła i powiedziała, że chcę zmienić formę umowy. Może tak będzie 🤔 Ale jaki stopień przychylności mogę uzyskać, to mnie zastanawia.

💃🏻26&27🧔🏻‍♀️
    10.2017 👩‍❤️‍💋‍👨
    22.02🤵🏻‍♀️🥂👰🏻‍♀️
    02 zjazd po odstawieniu SSRI
    10.03 ⏸️
    19.03 przyczajona kropka ⚪ 2,4mm
    2.04 wizyta serduszkowa 🧀👻 1,7cm 🐛
    7.04 2,2 cm 🐛
    8.04 badania krwi 💉
    22.04 wizyta
    ~30.04 prenatalne 🩺
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej by mnie interesowało to, że zus może się przyczepić, że w trakcie ciąży nagle przechodzę ze zlecenia na UOP. I że zakwestionuje zwolnienie i macierzyński.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ