Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przejście na UoP
Odpowiedz

Przejście na UoP

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcy Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2025, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Pracuję aktualnie na umowie zleceniu w szkole jako nauczyciel. Chciałabym przejść na UoP, myślałam o tym już podczas samego planowania ciąży/starania się o dziecko, ale jakoś się zbierałam długo i już II semestr się zaczął. Trochę się obawiam iść do dyrektorki z prośbą o zmianę umowy, że niby po co czy coś? Myślicie, że się będzie dopytywać? A jak będzie, to lepiej powiedzieć o tym powiększaniu rodziny czy lepiej nie? Dodam, że to szkoła PRYWATNA jest 🥴 a ja jestem w trakcie przygotowania pedagogicznego (skończę w czerwcu), jednak na spokojnie mogę przejść na UoP, jeśli się zgodzą (podobnie ak przyjęcie mnie do pracy jeszcze bez tej kwalifikacji). Czyli kwestia perswazji? 🤔
    Zawsze mogę powiedzieć, że do tej pory ta umowa mi odpowiadała ze względu na ulgi podatkowe (student). Albo że... Chciałbym tam przecież już zostać. Najchętniej to bym nie pytała, tylko wbiła i powiedziała, że chcę zmienić formę umowy. Może tak będzie 🤔 Ale jaki stopień przychylności mogę uzyskać, to mnie zastanawia.

💃🏻26&27🧔🏻‍♀️
    10.2017 👩‍❤️‍💋‍👨
    22.02🤵🏻‍♀️🥂👰🏻‍♀️
    02 zjazd po odstawieniu SSRI
    10.03 ⏸️
    19.03 przyczajona kropka ⚪ 2,4mm
    2.04 wizyta serduszkowa 🧀👻 1,7cm 🐛
    7.04 2,2 cm 🐛
    8.04 badania krwi 💉
    22.04 wizyta
    ~30.04 prenatalne 🩺
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 marca 2025, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej by mnie interesowało to, że zus może się przyczepić, że w trakcie ciąży nagle przechodzę ze zlecenia na UOP. I że zakwestionuje zwolnienie i macierzyński.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ