rower w ciąży
-
Też pytałam o to gina i dowiedziałam się, że sam rower w ciąży, która nie jest zagrożona nie jest zabroniony oczywiście mowa tu o spokojnej jeździe, najlepiej na miejskim rowerze a nie o downhillu . Ja jednak chyba zrezygnuje z jazdy na rowerze trochę boję się upadku albo tego,ze ktoś niechcący we mnie wjedzie po co sie potem stresować ... Także wydaje mi się,ze wybór należy do Ciebie .
-
nick nieaktualnyLepiej i bezpieczniej stacjonarny ,ja jeżdżę co drugi dzień ,lekarz pozwolił.Może jak pogoda ładna to spacer,szybki marsz? Wszyscy mówią generalnie że na zwykłym rowerze najniebezpieczniejsze jest to że możesz się przewrócić,ktoś może w Ciebie wjechać.
-
nick nieaktualny
-
ja dostalam pozwolenie od lekarza od poczatku II trymestru ciazy i jezdzilam do prawie konca II trym, teraz rower odlozylam, bo brzuszek za duzy i za szybko sie mecze oczywiscie byla to jazda po rowniuskiej drodze bez pagórkow, dziur czy innych defektow
AgataP lubi tę wiadomość
-
mi tez zabronil jazdy rowerkiem, rolek, biegania i wszystkiego co moze mi tylko przyjsc na mysl. i jak tu sie ruszac w ciazy? chyba zostaje lezenie plackiem i ruszanie paluszkami byle nie za mocnoAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:mi tez zabronil jazdy rowerkiem, rolek, biegania i wszystkiego co moze mi tylko przyjsc na mysl. i jak tu sie ruszac w ciazy? chyba zostaje lezenie plackiem i ruszanie paluszkami byle nie za mocno
-
niczym nie argumentowal - po prostu nie jezdzic, a nie mam ani ciazy zagrozonej, zadnych plamien nie bylo i nie ma.. chociaz mysle, ze jak ktos wczesniej jezdzil to nie warto sluchac tych madrych rad lekarza tylko robic to co sie do tej pory robilo. moze tylko za bardzo sie nie forsowac i uwazac na siebie
Bergo lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Polecam wybrać się na wycieczkę do Holandii - tam kobiety w ciązy jeżdża do 9 miesiąca. W Polsce sytuacja wygląda inaczej. Jak byłam w ciązy, lekarz odradzał mi jazdę rowerem.
Wydaje mi się, ze wszystko zależy od danej osoby. Jeśli ciąża przebiega bez komplikacji i jeśli dobrze się czujemy, uważam, ze nie ma tutaj przeciwwskazań
Polecam jednak zastanowić się nad rowerem elektrycznym - jeśli bedziemy czuły się zmęczone, można wtedy włączyć wspomaganie jazdy
Zerknij sobie na modele od Fischer https://www.fischer-ebike.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 12:02
-