X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr RTG we wczesnej ciąży
Odpowiedz

RTG we wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 dniu po owulacji mialam leczonego zeba kanalowo. Nie wiedzialam oczywiscie o ciazy bo testy byly negatywne. Mialam robione przeswietlenie w plaszczu ochronnym, ktory zakrywal tez miednice. Mimo to boje sie ze dziecku moglo to zaszkodzic. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? Czy dziecko urodzilo sie zdrowe?

17u9ha00otchcgqb.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rtg zęba jest punktowe i nie ma wpływu na zarodek. Ja wykonywałam rtg jako asystentka stomatologiczna do końca 7 miesiąca pierwszej ciąży i córka urodziła się zdrowa.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. Uspokoilas mnie :)

17u9ha00otchcgqb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ