WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Silny stres
Odpowiedz

Silny stres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy silny stres moze spowodowac poronienie?
    Mialam dzis bardzo silna sytuacje stresowa, jestem roztrzesiona, placze. Boje sie ze zaszkodze dziecku. Jestem w 14 tyg.
    Oczywiscie probuje sie uspokoic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 11:53

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silny stres z pewnością nie działa dobrze ani na Ciebie, ani na dziecko. Może przejdź się do lekarza (może być nawet szpital), powiedz że jesteś w ciąży i poproś o dozwolone w tym okresie lekarstwa na uspokojenie. Wszystko będzie dobrze.

• sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez nospe I magnez to powinno pomoc rozluznic miesnie macicy I moze herbate z melisy sobie wypij. wiem sama czasami latwiej powiedziec uspokoj sie niz zrobic

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo...ja to miałam tyle płaczu i tyle nerwów,że szkoda gadać...Z problemu na problem(za każdym razem miałam duże ryzyko,że stracę dziecko).Ale z dzidziulkiem póki co-wszystko prawidłowo:) Ja ogólnie jestem nerwus,przejmuje się wszystkim bardzo,więc przeżyłam naprawdę mega stres,mega płacz od samego początku,aż do teraz...Dzidziulek wszystko czuje,ale nie idzie zapanować nad tym wszystkim...Ja łykałam melisę w tabletkach-ziołowe...troszke pomagały...

• mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jest lepiej, chociaz problem nie do konca rozwiazany. Magnez wzielam.

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana może... i jest bardzo niebezpieczny. Bierz głębokie oddechy na start i jak masz możliwoś zwiewaj z miejsca zdarzenia aby jak najszybciej się uspokoić. Ja też mam teraz ciężko. I bardzo się boję, czuję jak bóle po stresie się nasilają. Mam w rodzinie przypadek poronienia po stresie.

Także oddychaj i nie daj się

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • maggy/mags Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania nie potwierdzaja powiazania stresu i poronienia, ale to napewno nie pomaga. Pamietaj, ze przez hormony w ciazy jestes bardziej podatna na stres (placzliwosc i zmiany nastroju to norma)
    Jezeli jestes bardzo zestresowana postaraj sie wyjsc na zewnatrz, oddychaj gleboko swiezym powietrzem, placz uwalnia emocje a jezeli Twoj partner lub bliska osoba jest przy Tobie popros o przytulenie - brzmi banalnie, ale przytulanie obniza napiecie network miesni i uspokaja.
    Jezeli mimo to masz skurcze i sie zle czujesz wez nospe, ale nie przesadzaj z nia. Pamietaj ze w wielu krajach nospa jest albo wycofana z obiagu albo na recepte (badania wykazaly ze obniza nie tylko napiecie miesniowe u mamy ale rowniez u dziecka ktore w pozniejszym czasie moze miec ze zespol obnizonego napiecie zuchwowego - problem w chwytaniem sutka, otwarta buzia, wieksze slinienie sie itp) a to ze w Polsce jest ogolnie dostepna nie znaczy ze mozna ja lykac jak dropsy na kazdy skurcz.
    Lekkie skurcze sa czyms normalnym, a delikatny masaz brucha rowniez pomaga.

Magda

9f3accfc6a4880342369b28e415b2a6c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, tylko spokojnie :) Miałam mnóstwo stresu w poprzedniej ciąży, mała urodziła się w 41 tygodniu, zdrowa, do 6 miesiąca życia aniołek, teraz pokazuje różki :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ