X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Suplementy dla mutantek.
Odpowiedz

Suplementy dla mutantek.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem, że na pewno pewna cześć z was ma mutacje genu mthfr związaną z wchłanianiem kwasu foliowego.
    Jakie suplementy polecacie? Na co zwrócić uwagę?
    Jestem teraz w 5 tc, zanim się o niej dowiedziałam brałam kompleks witamin B-Right Jarrow oraz Folian 0,8 Swansona.
    Czy brać dalej czy polecacie coś zupełnie innego?
    Wizyta za tydzień, póki co muszę sobie radzić sama.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz dalej ;) Swanson jest ok ;)
    Chociaż ja dzień po teście ciazowym dostałam wyniki mutacji, więc później zaczęłam brac metylowany (poza minimalną dawką w Pregnie Plus) i kupiłam tak na szybko ActiFolin 2mg. Tylko, że ja mam większą dawkę kwasu ze względu na padaczkę.

Ojkaojka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore femibion natal 2 plus (wczesniej femibion 1) oraz fraxiparine zastrzyki, do tego duphaston oraz aspargin - jestem w 19 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:47

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn wrote:
    Ja biore femibion natal 2 plus (wczesniej femibion 1) oraz fraxiparine zastrzyki, do tego duphaston oraz aspargin - jestem w 19 tygodniu :)

Też jeszcze biore femibion 1, a od kolejnej soboty juz femibion 2 :) i też zastrzyki ale Neoparin, Acard, Encorton, Duphaston, Lutka dopochwowa i wiele wiele innych. W środę prenatalne :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swanson jest podobno bardzo dobry :) Ja mam obie MTHFR i PAI i biorę od początku ciąży acidum folicum hasco 15mg (na receptę) i ovarin, a do tego acard, fraxiparine i teraz luteine i magnez.

zi13ikgn2ucj5bsa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ