X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Test Pappa - brak wyniku na wizycie
Odpowiedz

Test Pappa - brak wyniku na wizycie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    W czwartek mam badania prenatalne na których miałam przynieść wyniki testu Pappa i wolnego HCG. Najpierw dostałam info w labie, że na wynik czeka się do 4 dni a dziś pani mówiła że 7-10. Dlatego nie zdążę otrzymać wyniku na badanie.

Czy któraś z was wie czy należy tak to przełożyć badanie prenatalne na późniejsze czy jeśli np kilka dni po badaniach dosłałabym do pani doktor wynik to ona by to sprawdziła i miałoby to sens i było miarodajne?
    Bardzo proszę o pomoc już nie wiem co robić :(

• Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szczerze to pytanie do lekarza, ponieważ różnie jest to praktykowane.
    Ja miałam USG prenatalne tego samego dnia co pobranie krwi. Z tym, że w zupełnie innym miejscu niż prowadzę ciążę.
    Czekam na wyniki z krwi, jak lekarz je otrzyma ma zrobić opis i wtedy będą do odbioru. A następnie idę na wizytę do swojego lekarza prowadzącego.

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ