Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › thyrozol
Odpowiedz

thyrozol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z mam brała thyrozol w ciąży.? i czy nie zaszkodził dla maleństwa.? bardzo się martwię, mam wizytę dopiero w poniedziałek dzwoniłam do swojej endo i kazała zmniejszyć dawkę do 10mg, ale jej słowa zabrzmiały jak wyrok jakiś : bardzo mi przykro, że zaszła pani w ciąże podczas leczenia thyrozolem... jestem załamana po tym co usłyszałam.. :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:36

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mam zmienione leki na thyrosan 50mg 2x1 tabl, dopiero zauważyłam, że odpisałaś mi :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, też choruję na Gravesa Basedova, leczę się prawie od roku, teraz jestem na thyrozolu 5 mg. Na razie endo zabrania mi zachodzić w ciążę (m.in. przez b. wysokie TRABy, tzn 36 przy normie do 1,8... :( A ja tak bardzo chciałabym dzidziusia, że aż czasem mnie korci żeby zaryzykować i zajść już w ciążę. xpatiiix3, czy Twoje dzieciątko jest zdrowe, nie ma problemów z tarczycą? Całą ciążę brałaś leki? Jak Twoje TRABy?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ