X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr thyrozol
Odpowiedz

thyrozol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z mam brała thyrozol w ciąży.? i czy nie zaszkodził dla maleństwa.? bardzo się martwię, mam wizytę dopiero w poniedziałek dzwoniłam do swojej endo i kazała zmniejszyć dawkę do 10mg, ale jej słowa zabrzmiały jak wyrok jakiś : bardzo mi przykro, że zaszła pani w ciąże podczas leczenia thyrozolem... jestem załamana po tym co usłyszałam.. :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:36

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mam zmienione leki na thyrosan 50mg 2x1 tabl, dopiero zauważyłam, że odpisałaś mi :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, też choruję na Gravesa Basedova, leczę się prawie od roku, teraz jestem na thyrozolu 5 mg. Na razie endo zabrania mi zachodzić w ciążę (m.in. przez b. wysokie TRABy, tzn 36 przy normie do 1,8... :( A ja tak bardzo chciałabym dzidziusia, że aż czasem mnie korci żeby zaryzykować i zajść już w ciążę. xpatiiix3, czy Twoje dzieciątko jest zdrowe, nie ma problemów z tarczycą? Całą ciążę brałaś leki? Jak Twoje TRABy?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ