X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr thyrozol
Odpowiedz

thyrozol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z mam brała thyrozol w ciąży.? i czy nie zaszkodził dla maleństwa.? bardzo się martwię, mam wizytę dopiero w poniedziałek dzwoniłam do swojej endo i kazała zmniejszyć dawkę do 10mg, ale jej słowa zabrzmiały jak wyrok jakiś : bardzo mi przykro, że zaszła pani w ciąże podczas leczenia thyrozolem... jestem załamana po tym co usłyszałam.. :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:36

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mam zmienione leki na thyrosan 50mg 2x1 tabl, dopiero zauważyłam, że odpisałaś mi :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, też choruję na Gravesa Basedova, leczę się prawie od roku, teraz jestem na thyrozolu 5 mg. Na razie endo zabrania mi zachodzić w ciążę (m.in. przez b. wysokie TRABy, tzn 36 przy normie do 1,8... :( A ja tak bardzo chciałabym dzidziusia, że aż czasem mnie korci żeby zaryzykować i zajść już w ciążę. xpatiiix3, czy Twoje dzieciątko jest zdrowe, nie ma problemów z tarczycą? Całą ciążę brałaś leki? Jak Twoje TRABy?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ