Usg genetyczne. prosze o porade
-
WIADOMOŚĆ
-
dziekuje za rade. nie czuje sie przy nim bezpieczna, bo np usg dostalam bez opisu, nie wiem jakie tetno ma moje dziecko w sumie.....karta ciazy jest wypelniona chaotycznie chyba ze to ja jestem przewrazliwiona. wlasnie o niej duzo slyszalam. wiem ze przyjmuje w allmedzie. ale moze jutro podjade do szpitala madurowicza i zapytam czy bym panstwowo sie nie dostala do niejpesymistka
-
nick nieaktualny
-
pesymistka wrote:dziekuje za rade. nie czuje sie przy nim bezpieczna, bo np usg dostalam bez opisu, nie wiem jakie tetno ma moje dziecko w sumie.....karta ciazy jest wypelniona chaotycznie chyba ze to ja jestem przewrazliwiona. wlasnie o niej duzo slyszalam. wiem ze przyjmuje w allmedzie. ale moze jutro podjade do szpitala madurowicza i zapytam czy bym panstwowo sie nie dostala do niej
2 razy (jak moja ginekolog byla na urlopie) bylam u Barbary Majas Ogorek z all medu wlasnie i tez bardzo fajna kobitka. W gabinecie ma super sprzet. Jak w 36tc bylam u niej na ostatnim usg to dzidzius wygladal identycznie jak sie urodzil, bylam w szoku
-
edwarda20 wrote:Masz juz karte ciazy? lekarz wpisze ci kazda wizyte, wiec nie musisz sie martwic. W karcie ciazy bedziesz miala udowodnione. Poza tym lekarza prowadzcego mozesz zmienic na kazdym etapie ciazy.
Tak mam juz karte ciazy . wypelniona ze ylam na wizycie w 9 tygodniu ciazy, chcoiaz bylam wczesniej juz no ale to chba chodzilo o potwierdzona ciaze. badania wypisane te pierwsze ktore sie robi. Nie wiedzialam ze moze do jednej katy wpisywac sie kilku lekarzy. myslalam ze kazdy zaklada swoja ale dziekuje za informacje w takim razie. bo wlasnie przeciez nie zawsze lekarz odpowiada i bez sensu sie z nim meczyc 9 mesiecypesymistka -
edwarda20 wrote:Tak dokladnie, w all medzie tez.
2 razy (jak moja ginekolog byla na urlopie) bylam u Barbary Majas Ogorek z all medu wlasnie i tez bardzo fajna kobitka. W gabinecie ma super sprzet. Jak w 36tc bylam u niej na ostatnim usg to dzidzius wygladal identycznie jak sie urodzil, bylam w szoku
jak dowiedzialam sie o ciazy to zapisalam sie na nfz do doktora makowskiego bo tylko on i jeszcze Pani Maja przyjmuje na nfz ale odwolalam bo poszlam do Doktora Pietrzaka poniewaz wiedzialam ze on nie zbada mnie reka, tylko zrobi us a tutaj badalam sie tego badania (uraz po ostatnim badaniu w ciazy gdzie poronilam po tym badaniu) musze jutro sie rpzejsc do allmedu i dopytac jak to wyglada u tej Pani doktor bo najpierw moge isc prywatnie a potem najwyzej na nfzpesymistka -
pesymistka wrote:Tak mam juz karte ciazy . wypelniona ze ylam na wizycie w 9 tygodniu ciazy, chcoiaz bylam wczesniej juz no ale to chba chodzilo o potwierdzona ciaze. badania wypisane te pierwsze ktore sie robi. Nie wiedzialam ze moze do jednej katy wpisywac sie kilku lekarzy. myslalam ze kazdy zaklada swoja ale dziekuje za informacje w takim razie. bo wlasnie przeciez nie zawsze lekarz odpowiada i bez sensu sie z nim meczyc 9 mesiecy
-
pesymistka wrote:jak dowiedzialam sie o ciazy to zapisalam sie na nfz do doktora makowskiego bo tylko on i jeszcze Pani Maja przyjmuje na nfz ale odwolalam bo poszlam do Doktora Pietrzaka poniewaz wiedzialam ze on nie zbada mnie reka, tylko zrobi us a tutaj badalam sie tego badania (uraz po ostatnim badaniu w ciazy gdzie poronilam po tym badaniu) musze jutro sie rpzejsc do allmedu i dopytac jak to wyglada u tej Pani doktor bo najpierw moge isc prywatnie a potem najwyzej na nfz
-
Pesymistka, może nie w temacie ale odnośnie tego co pisałaś o zwolnieniu z pracy - rozumiem, że zostałaś zwolniona zanim zaszłaś w ciążę? Bo w ciąży pracodawca nie może Cię od tak zwolnić, no chyba że dyscyplinarnie.
-