Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG i małe crl
Odpowiedz

USG i małe crl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • StokrotkaNadziei Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌸,
    byłam 7 tygodnia ciąży na pierwszym USG po transferze zarodka 6 dniowego. Niestety Crl wyszło 3,3 mm … czyli mało… za tydzień mam zgłosić się na powtórkę, lekarz uznał, że ciąża pewnie się zatrzyma i trzeba będzie odstawić leki, ale staram się myśleć pozytywnie i szukam historii podobnych do mnie, którym się może udało.
    Czynność serduszka ❤️ była widoczna.

Z góry dziękuję za wszystkie wiadomości 🌸🩷

• Patiti Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam 25.07 na USG i CRL wyszło 3,2mm czyli wskazywało (6+0), a zgodnie z miesiączką i potwierdzoną owulacją byłam (6+4), trochę się zmartwiłam i poszłam do kogoś innego na USG 28.07 i CLR było już 8,9.
    Podobno odchylenia w pomiarach we wczesnym etapie są normalne. Czasami niedokladne zaznaczenie może wpłynąć na wynik pomiaru.
    Trzymam kciuki za poprawny wynik przy kolejnym badaniu 💚

👩 35, 👨 40
    31.03.26 odstawienie antykoncepcji
    04.05 ⏸️ 😍
    11.05 (5/6 ciąża biochemiczna) 💔😭

03.07 ⏸️ 😍
    04.07 beta 22,9
    06.07 beta 75,6
    10.07 beta 491
    20.07 beta 17 313 😍
    25.07 6+4 - pierwsze USG - CRL 0,32cm i ❤️
    07.08 8+3 - CRL - 1,8cm
    13.08 9+2 - CRL 2,47cm; 175 bpm 😊
    03.09 prenatalne

preg.png
  • PositivePomelo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży przy pierwszym usg miałam termin korygowany 14 dni (cykle nieregularne), później na prenatalnych 7 dni. Córeczka ma obecnie 4 lata. Natomiast obecnie druga ciąża, wiem kiedy była owulacja i nadal usg pokazuje mniejsze crl, ale jest akcja serca. Beta progesteron ok. Lekarz powiedział, że czekamy do prenatalnych. Podobno to zależy od sprzętu, od wykonujacego usg.
    Ale miałam wczensiej w obecnej ciąży taka sytaucje:
    30.07.2026 tj. 7+4 poszłam do luxmed lekarz zrobił usg wyszło 6+0 plus zero akcji serca, skierowanie do szpitala, w szpitalu po półtorej godziny była akcja serca i 6+3. Dlatego ja nie do końca ufam usg.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ