X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ustąpienie objawów
Odpowiedz

Ustąpienie objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorota☆ Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 6T3D ciąży licząc od OM. USG mialam w 6T0D i widać było tylko pęcherzyk 9mm i ciałko żółte 3.9mm. Mam bardzo nieregularne cykle, więc ciąża może być młodsza nawet o tydzień i lekarka kazała przyjść 30.06. Od ponad tygodnia mam dużo intensywnych objawów m.in. wymioty, silny ból piersi, częste bóle podbrzusza, senność i wiele innych. Od dwóch dni objawy ustąpiły. Piersi nie bolą a brzuch tylko kilka razy delikatnie zabolał. Strasznie się martwię, że to oznaka obumarcia ciąży. Czy któraś z was też tak miała i okazało się, że jest ok?

nzjdgzu3bm0v4sh4.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, nie panikuj na wyrost. Zrób betę i za 48h kolejną. Jak będzie przyrost, to znaczy, że wszystko jest ok.

x8qc98p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ustąpienie objawów ciąży jeszcze o niczym nie świadczy. Jest wiele kobiet, które przechodzą ciążę zupełnie bezobjawowo i wszystko jest w porządku. To, że teraz nie masz objawów nie znaczy, że za kilka dni nie wrócą ze zdwojoną siłą. Tak jak napisała poprzedniczka, uspokój się, zrób betę i potem zastanawiaj się co dalej.
    Trzymam kciuki :)

Dorota☆ lubi tę wiadomość

• Emotka29 Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy serduszko stanelo na 6t4d a juz w 7t0d minely mi wszystkie objawy. Teraz z kolei piersi przestaly bolec w 8 t i nadal nie bola a wymioty poczatkowo tydzien byly 2 dni nie a potem trwaly nieprzerwanie 3 tygodnie od rana do wieczora. Przeszly w 11 t za to zaczely sie wzdecia. Non stop cos jednym slowem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:49

Bedzie dobdzie...
  • Dorota☆ Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Byłam u lekarza. Widziałam serduszko !! :) Postanowiłam, że nie będę już panikowac. Mam nadzieję, że mi się uda.

Mraugosia, salenne, Klio86 lubią tę wiadomość

nzjdgzu3bm0v4sh4.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, bardzo się cieszę :-) Gratuluję i życzę spokojnej i nudnej ciąży. Na kiedy masz termin?

Dorota☆ lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • Dorota☆ Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :) na 13 lutego mam termin :)

salenne, Mraugosia lubią tę wiadomość

nzjdgzu3bm0v4sh4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ