W jakiej pozycji spać?
-
nick nieaktualny
-
Hej ja na początku ciąży do 3 miesiąca spałam na brzuchu starałam się spać na boku ale w budziłam się i tak na brzuchu. Teraz już tak nie śpię bo brzuch mi przeszkadza nie da się tak spać.
Wydaje mi się że na wczesnym etapie ciąży spanie nie ma tak wielkiego znaczenia, moje jest zdrowe i daj Boże żeby ciągle tak było;) -
Ja z pierwszej ciąży starałam się spać na lewym boku bo wtedy jest większe krążenie krwi a co za tym idzie lepsze dotlenienie płodu. Ja wole spać na prawym boku ale zawsze starałam się jednak jak najwięcej spać na lewym.
Teraz jestem ponownie w ciąży i już od początku ucz się spać na lewym bokuKrysti, maaadziaaa87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja na początku spałam na brzuchu - nic nie cisnęło. Zasypiam na prawym boku a w nocy spię pół na boku pół na brzuchu. Generalnie wielkich przeciwskazań nie ma do spania na brzuchu - później będzie po prostu niewygodnie albo będzie cie cos bolało i sama zobaczysz że nie da rady ;]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja swoich dwóch lekarzy zapytałam czy lewy bok jest faktycznie lepiej to i jeden i drugi tak samo zareagował- ironiczny uśmieszek i tekst, że ważne że na boku, na którym to już wszystko jedno- unikać spania na plecach, bo jest najmniej korzystne.
-